Με αυτή την ευχή – σύνθημα, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων που έχουν συμβεί στην περιοχή μας. Όσοι από τους συγγενείς ή φίλους των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να προσκομίσουν ονόματα ή φωτογραφίες χωρίς οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση. Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θέλει να προσκαλέσει όλους τους χριστιανούς, να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων.
Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της Μητροπόλεως μας, συμπίπτει με την καθιερωμένη από το 2005 Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων, ως συνέχεια της απόφασης το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR) και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρουπόλεως η Ιερά Μητρόπολη διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και μέχρι τη 1.00 μ.μ. στο Εκκλησιαστικό Μουσείο, δίπλα στο Μητροπολιτικό Ναό. Καλούνται όσοι είναι από 18 μέχρι 65 ετών να προσέλθουν και να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό για όλους μας, όπως είναι το αίμα.