Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας – Πολύωρη συνεδρίαση για ένα ψήφισμα.

Τρεισήμισι ώρες είχε διάρκεια η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας για τα νέα κτίσματα που μπαίνουν δίπλα από το κέντρο λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο και τελικά οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ψήφισμα.

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα πράγματα για το δήμο Ορεστιάδας σχετικά με το κέντρο λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο. Σύμφωνα πάντα με εκτίμηση του thraki Νεα.

Σε έκταση 17 στρεμμάτων, δίπλα από το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών που λειτουργεί εδώ και χρόνια και η πολιτεία το ονομάζει «Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών», ήδη τοποθετούνται 10 ξύλινα κτίσματα και στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθούν ακόμα 50. Δηλαδή συνολικά θα τοποθετηθούν 60 οικίσκοι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο νέος αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, ο οποίος εμφανίστηκε απόλυτα ενημερωμένος και απάντησε ολοκληρωμένα στα ερωτήματα που του τέθηκαν, ο χώρος που δημιουργείται δεν αποτελεί κέντρο λαθρομεταναστών, αλλά χώρο «Πρώτης Υποδοχής Ασύλου».
Παράλληλα ο κ. Συριτούδης, τόνισε ότι θα βελτιωθούν και οι συνθήκες για όσους φιλοξενούνται, καθώς τώρα αν συλληφθούν τα μέλη μίας οικογένειας μένουν σε χωριστούς χώρους, ο άνδρας, η γυναίκα και τα παιδιά σ’ άλλο θάλαμο.

Παρά τις απόψεις δημοτικών συμβούλων και πολιτών για αντίδραση και τους φόβους που εκφράστηκαν ότι τα κτίρια που θα τοποθετηθούν θα μετατραπούν σε χώρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, δεν αποφασίστηκε κάποια αντίδραση, πέραν της αποστολής ψηφίσματος στα αρμόδια υπουργεία.

Πολιτικό συμπέρασμα και εκτίμηση του thraki Νεα.

Δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση ότι θα τοποθετήσουν 60 συνολικά οικίσκους και αυτοί θα είναι μόνο για να γίνονται αιτήσεις για τα άσυλα, χώροι διεκπεραίωσης υποθέσεων ίσως και ιατρεία.
Ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο δεν αντέδρασε άμεσα και επαρκώς με αποτέλεσμα όχι μόνο να παραχωρηθεί ο χώρος από την αποκεντρωμένη διοίκηση, αλλά και να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Το χάπι δεν είναι χρυσό και σύντομα νέοι λαθρομετανάστες θα φιλοξενηθούν – κρατηθούν ή όπως αλλιώς το πουν στο νέο κέντρο κράτησης (ή όπως αλλιώς το βαπτίσουν).

Η τοπική κοινωνία θα κερδίσει ελάχιστα με τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Δυστυχώς δεν προβλέπουμε ότι θα διαψευσθούμε. Αν μας διαψεύσει ο χρόνος θα απολογηθούμε δημόσια.
Οι αναγνώστες μας κρίνουν άλλωστε καθημερινά.

Το πρόσκαιρο της ανακοπής του ρεύματος λαθρομετανάστευσης δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς πάντα άνθρωποι θα αναζητούν με οποιονδήποτε τρόπο μία καλύτερη ζωή.
Επίσης χιλιάδες υπάρχουν στη χώρα μας και καθημερινά σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γίνονται συλλήψεις.