Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου του 2013 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας (interreg) μεταξύ των δύο συνοριακών δήμων Ορεστιάδας και Σβίλενγκραντ.

Οι δύο δήμοι πραγματοποιούν σειρά έργων ύψος 1.483.405 € τα οποία χρηματοδοτούνται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δήμος Ορεστιάδας, υλοποιεί τις αναπλάσεις στην πλατεία των Καστανεών, ενώ προβλέπεται και η μελέτη ανάπλασης της παράκτιας περιοχής του ποταμού Άρδα στις Καστανιές, ύψους περίπου 600.000 €.

Αντίστοιχα ο δήμος Σβίλενγκραντ πραγματοποιεί την αποκατάσταση και αναδάσωση της πράσινης ζώνης του αναχώματος στον ποταμό Έβρο στην περιοχή της οδού Κραϊρέτσνα.

Η συμμετοχή των δύο δήμων στο πρόγραμμα εξασφαλίστηκε κατόπιν προσωπικών ενεργειών και προσπαθειών του πρώην δήμαρχου Βύσσας Παναγιώτη Σιανκούρη και του δημάρχου Σβίλενγκραντ Γεόργκι Μανόλοφ.

Επίσης στο interreg έχουν ενταχθεί οι αναπλάσεις στις πλατείες Βύσσας και Καβύλης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος δημιουργήθηκε μέγα ζήτημα, όταν δεν δόθηκαν απαραίτητες εξηγήσεις για το ποσό που αφορά στην προβολή του προγράμματος.

Συγκεκριμένα για την προβολή του προγράμματος προβλέπεται το ποσό των 18.000 € για έντυπα και των 23.200 € για συναντήσεις (δήμος Ορεστιάδας) και το ποσό των 10.000 € για συνεντεύξεις τύπου, σαφάρι φωτογραφίας και έκθεση φωτογραφίας (δήμος Σβίλεγκραντ).

Το ποσό που προβλέπεται για το δήμο Ορεστιάδας, οδήγησε το thraki Νεα, να ζητήσει διευκρινήσεις από το δήμαρχο. Ο δήμαρχος δεν απάντησε και αντ’ αυτού απάντησε υπηρεσιακός παράγοντας, ο οποίος έδωσε την απάντηση που περιγράψαμε παραπάνω.
Τελικά, επειδή η διαχείριση του ποσού έκανε τεράστια εντύπωση και σ’ άλλους δημοσιογράφους, μετά τη συνέντευξη τύπου δόθηκε αναλυτική απάντηση από επιστήμονα που εργάζεται στο πρόγραμμα και οποίος διευκρίνισε, ότι προβλέπεται η δημιουργία δύο σποτ διάρκειας περίπου 20 λεπτών το καθένα τα οποία θα αφορούν το δήμο Ορεστιάδας.