Στην ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία του Σαββάτου μεταξύ άλλων συμμετείχε και ομάδα φοιτητών από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προσφέροντας Εθελοντικά ικανοποιητικό αριθμό μονάδων αίματος για τον άγνωστο πάσχοντα.

Ενημέρωση μαθητών στον Εθελοντισμό και την Αιμοδοσία!

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο των ενημερωτικών του δράσεων επισκέφτηκε, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 τους μαθητές του 1ου Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης και στις 2 Δεκεμβρίου 2012, του 2oυ Γυμνάσιο Διδυμοτείχου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την σημασία του εθελοντισμού και συγκεκριμένα την αξία της Εθελοντικής Προσφοράς Αίματος .
Παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με την αιμοδοσία, όπως θαλασσαιμία, ομφάλιο αίμα, δωρεά οργάνων, μυελός των οστών και συζητήθηκαν οι ερωτήσεις και οι απορίες των μαθητών.

Ελπίζουμε, οι επόμενες γενιές να έχουν την ευαισθησία που λείπει από τους ενήλικες στην εποχή μας.

Η Εθελοντική αιμοδοσία είναι υποχρέωση κάθε Ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο ο οποίος ταλαιπωρείται με την υγεία του και έχει ανάγκη αίματος.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι χρέος τιμής στην Μάνα και στον Νέο Άνθρωπο που έρχεται στην Ζωή.

Η Εθελοντική προσφορά Αίματος είναι δείγμα πολιτισμού για μια πολιτισμένη κοινωνία Ανθρώπων που θέλει να σέβεται τον συνάνθρωπο της.
Στόχος, η Αυτάρκεια της χώρας μας με Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα για την κάλυψη όλων των ασθενών με όσες μονάδες χρειάζονται και όποτε το χρειάζονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Πρόσκληση για προσφορά Ζωής!
Εθελοντική Αιμοδοσία! με ευχές για Καλή Υγεία!

Μας μένει μόνο ένας μήνας ως τα Χριστούγεννα για προετοιμασία στην μεγάλη προσφορά εθελοντικής για τον άγνωστο πάσχοντα ασθενή που μας έχει ανάγκη τώρα τις άγιες μέρες.
Σε καλούμε σε μια πανανθρώπινη κίνηση που στόχος είναι να κατατεθούν εθελοντικά , έως και 450 μονάδες αίματος & αιμοπετάλια στον τελευταίο αυτό μήνα του 2012, ώστε να μην αναβληθεί καμία επέμβαση ή μετάγγιση λόγο έλλειψης αίματος .
Θέλουμε να είναι και αυτοί νικητές στην Ζωή και όλοι μαζί να γιορτάσουμε με καλή υγεία το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού και τον ερχομό της νέας χρονιάς.
Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής σε παρακαλούμε να Φέρεις μαζί σου όποιον άλλον μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπο μια μονάδα Αγάπης ! αίμα ή αιμοπετάλια .
Δώσε την ευκαιρία να νοιώσουν χαρά, προσφέροντας το πολύτιμο αυτό Δώρο που δεν κοστίζει, αλλά αξίζει όσο η Ζωή.

Ανάγκες:
Τις 750.000 μονάδες αίματος που είναι οι ανάγκες στην Ελλάδα, δεν κατάφερε να τις συλλέξει η χώρα μας και φέτος, γι αυτό η εισαγωγή 45.000 μονάδων από άλλες χώρες πάλι θα μας δώσει την λύσει .

Υποχρέωση :
Η εύρεση αίματος και παραγώγων είναι υποχρέωση κάθε πολίτη.
Στην έλλειψη αυτή της χώρας είμαστε όλοι υπεύθυνοι και δεν θα πρέπει να παραπονούμαστε όταν δεν μας καλύπτει το κάθε νοσοκομείο τις τυχόν ανάγκες μας σε αίμα.
Ακόμη και αν είμαστε αιμοδότες δεν σημαίνει ότι όποτε το χρειασθούμε θα το βρούμε έτοιμο να μας περιμένει.
Το θέμα της ευθύνης είναι συλλογικό και για αυτό θα πρέπει να γίνει και ο διπλανός μας αιμοδότης και να μην περιμένει να του τύχει για να πάει να δώσει την τελευταία στιγμή .
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Αναστάσιος Κοντακίδης
Πρόεδρος
Τοκμάκης Δημήτριος
Γραμματέας