Της Κικής Ηπειρώτου
Στην πρωτεύουσα του Έβρου θα είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας το τετραήμερο από 21 έως 24 Μαρτίου, καθώς θα διεξαχθεί στην πόλη μας το 35ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΣΕΕ. Παράλληλα, μια μέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου, θα παρουσιαστεί από τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της συνομοσπονδίας Σάββα Ρομπόλη η μελέτη που εκπονήθηκε ειδικά για την περιοχή μας και τις προοπτικές ανάπτυξής της. Αναμφίβολα, τα συνέδρια της ΓΣΕΕ συνιστούν πάντοτε αξιοσημείωτο πεδίο ανταλλαγής απόψεων, αντιπαραθέσεων και γόνιμου διαλόγου. Το εν λόγω εκλογοαπολογιστικό συνέδριο θα έχει μία ξεχωριστή σημασία για τους συμμετέχοντες, καθώς έρχεται σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη.
Η απερχόμενη διοίκηση θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της, αλλά κυρίως, να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της, μέσα στο βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κλίμα που διανύουμε.
Όπως εκτιμάται, στην περιοχή μας θα μεταβούν περίπου 550 με 600 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, μαζί με περίπου 100 ακόμη άτομα, για γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη του συνεδρίου. Τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης μας έχουν ήδη συμφωνήσει να παραχωρήσουν το 80-90% των κλινών τους για τη φιλοξενία των συνέδρων, ενώ το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Thraki Palace. Σημειώνεται ότι μία ημέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου, στις 20 Μαρτίου, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει σε μία προσυνεδριακή ημερίδα, ανοιχτή για όλο το κοινό και με προσκεκλημένους, τόσο τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, όσο και σύσσωμη την τοπική ηγεσία.
Σημειώνεται ότι για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έχει προσκληθεί από τη ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Παράλληλα, αναμένεται να παραστούν, ως είθισται, και οι αρχηγοί των κομμάτων.
«Ευελπιστούμε πως θα παραστούν στο συνέδριο, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Η πόλη μας θα είναι στο επίκεντρο για 4 μέρες, καθώς τα συνέδρια της ΓΣΕΕ πάντοτε συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Εμείς από την πλευρά μας, καλούμε τους συμπολίτες μας να παραστούν στην ενδιαφέρουσα προσυνεδριακή ημερίδα που διοργανώνουμε, όσο και τους επαγγελματίες της περιοχής να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», λέει μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Απόστολος Γκιγκούδης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΓΣΕΕ, το συνέδριο της Αλεξανδρούπολης θα είναι κατά 15% οικονομικότερο από το προηγούμενο που είχε πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική.