Έτοιμη η εκκλησία του Τίμιου Προδρόμου στη Μακρά Γέφυρα.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι Ουζούν-Κιοπρού (Μακράς Γεφύρας) Enis İşbilen, Αίνου Ahmet Cayir και Χαύσας Ouz Tekin από τη γειτονική χώρα, το Σάββατο. Και οι τρεις δήμοι της Ανατολικής Θράκης βρίσκονται στην παρέμβρια περιοχή όπου μέχρι το 1922 υπήρχαν ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες. Ο δήμαρχος Μακράς γεφύρας ανακοίνωσε στον κ. Δαμασκηνό την ευχάριστη είδηση ότι ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του Ιερού Ναού του τιμίου Προδρόμου, στο Ουζούν-Κιοπρού, ο οποίος για 90 χρόνια έστεκε εκεί για να θυμίζει την πορεία του ελληνισμού δίπλα στον ποταμό Εργίνη.
Ο σεβασμιώτατος για την ανακαινισμένη Εκκλησία της Μακράς Γέφυρας προσέφερε αγιογραφημένη εικόνα του Τιμίου Προδρόμου για να ευλογεί τον τόπο των προγόνων μας.
Οι επαφές με τους Τούρκους δημάρχους είχαν ξεκινήσει επί δημαρχίας Χρήστου Τοκαμάνη. Ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου, είχε μεριμνήσει μάλιστα να συγκεντρωθούν μαρτυρίες και φωτογραφίες για την ιστορική εκκλησία της Μακράς Γέφυρας.