Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σας ενημερώνει για το νέο πρόγραμμα:
«Επιταγή εισόδου VOUCHER στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών»
του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που αφορά 45.000 άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών.
Στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων, πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Ειδικότερα, η δράση διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών τους με θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και επιδοτούμενη πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος για απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας πέντε (5) μηνών.
Στόχος είναι να αποκτηθούν και να εμπλουτιστούν οι θεωρητικές γνώσεις των καταρτιζομένων και να επιτευχθεί η κατάλληλη σύζευξη των αναγκών των επιχειρήσεων με τα εκπαιδευτικά προσόντα και τις δεξιότητες τους.
Με την παρούσα επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή των Mελών του – Επιχειρηματιών για την τοποθέτηση των καταρτιζομένων στην επιχείρηση τους, ως ασκούμενοι για απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας.
Η επιχείρηση για τη συμμετοχή της δεν θα έχει καμία οικονομική επιβάρυνση όσον αφορά το μισθολογικό κόστος (για τους 5 μήνες) καθώς και την ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που θα επιλεχθούν έναντι κινδύνου και ατυχήματος.
Επιπρόσθετα, μετά το πέρας της πεντάμηνης πρακτικής εργασιακής εμπειρίας, η επιχείρηση δεν έχει καμία υποχρέωση διατήρησης στο προσωπικό της και πρόσληψης του εκπαιδευόμενου. Στην περίπτωση όμως που η τελευταία επιθυμεί την περεταίρω συνεργασία με τον εκπαιδευόμενο, τότε προβλέπεται επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου, αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, που αφορά στην κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους του για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την πρόσληψή του.
Για περαιτέρω πληροφορίες σας παρακαλούμε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Συλλόγου στο 4o όροφο στο Επιμελητήριο Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 307) στο τηλέφωνο 2551028880 ή στο site του Συλλόγου www.esalex.org.

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ