Αθώους έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας και τους επτά κατηγορουμένους για τα αδικήματα της Παράβασης Καθήκοντος και της Ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα άπαξ και κατά συρροή.

Κατηγορούμενοι ήταν υπάλληλοι της τότε ΔΕΠΑΟ, η πρόεδρος της επιχείρησης Αριάδνη Ροροπούλου ο τότε αντιδήμαρχος Βαγγέλης Γουδετσίδης καθώς και υποψήφιοι σε προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου στη ΔΕΠΑΟ.
Το κατηγορητήριο αφορούσε στο γεγονός ότι στην προκήρυξη πριμοδοτούνταν με ίσα μόρια και δημότες του δήμου Ορεστιάδας και δημότες του δήμου Βύσσας.

Στην απολογία της η Αριάδνη Ροροπούλου ανέφερε ότι αυτό έγινε εκ παραδρομής και τόνισε ότι έπρεπε άμεσα να βρεθεί βιβλιοθηκονόμος προκειμένου να λειτουργήσει η δημοτική βιβλιοθήκη.

Ο τότε αντιδημάρχος Βαγγέλης Γουδετσίδης κατηγορούνταν ότι προχώρησε σε μεταδημότευση υποψηφίου, χωρίς αυτός να έχει προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, κάτι που τελικά αναιρέθηκε, καθώς αποδείχτηκε ότι είχε προσκομισθεί μισθωτήριο συμβόλαιο σφραγισμένο από την εφορία, κάτι που νομιμοποιούσε τη μεταδημότευση.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Άγγελος Παπαϊωάννου, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε δει την προκήρυξη σε τοπική εφημερίδα και σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε ότι υπάρχει εντοποιότητα και για τον όμορο δήμο και ζήτησε να γίνει ορθή επανάληψη.
Παράλληλα τόνισε ότι προφανώς επρόκειτο για φωτογραφική προκήρυξη κατά την άποψή του, αλλά μετά τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κ. Ροροπούλου είπε ότι μπορεί να οφείλεται σε λάθος, καθώς δεν διαθέτει στοιχεία ότι μπορεί να οφειλόταν σε δόλο.

Ο επόμενος μάρτυρας, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΟ Κώστας Λύτρας ήταν κατηγορηματικός και τόνισε ότι η προσωπική του άποψη είναι ότι το όλο θέμα προερχόταν από λάθος και μάλιστα χαρακτήρισε τη λέξη τσαπατσουλιά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Αριάδνης Ροροπούλου Παναγιώτης Ζυγούρης, τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι η προκήρυξη είχε εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ και ανέφερε ότι η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε ύστερα από έγγραφο που έφτασε στον εισαγγελέα από τον κ. Παπαϊωάννου.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι λόγω αμφιβολιών, πρόταση που τελικά έγινε δεκτή από τους δικαστές.