Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Γιορτές Μεταξιού 2013, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Μετάξης « Η Χρυσαλλίδα» στο Σουφλί, στις 21, 22 και 23 Ιουνίου.
Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προβληματισμός και ψυχαγωγία ο σκοπός και ο στόχος του Συλλόγου σε μια προσπάθεια ανάδειξης του Σουφλιώτικου Μεταξιού στην ιστορία, στο σήμερα, στο μέλλον, των τοπικών προϊόντων και της ίδιας της περιοχής ως τουριστικό προορισμό.
Η υλοποίηση διημερίδας, έδωσε την ευκαιρία μέσα από καταξιωμένους ομιλητές, να ενημερωθούν επαγγελματίες, παραγωγοί και πλήθος κόσμου για τις εξελίξεις στην αγορά, τους νέους τρόπους ανάδειξης των προϊόντων, την τιμολογιακή πολιτική και την διαφορετική αλλιώτικη πλέον προσέλκυση αγοραστών αλλά και τους νέους τρόπους προώθησης τους σε νέες αγορές.
Θέμα επίσης που αναπτύχθηκε, συζητήθηκε και προβλημάτισε τους περισσότερους , το αναπηνιστήριο που υπάρχει στο Σουφλί και πως αυτό, θα καταφέρει να μπει σε λειτουργία μιας και η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, είναι πλέον γεγονός. Κατάληξη, ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για τις νέες προοπτικές που δίνει η λειτουργία του στο μετάξι, στην περιοχή, σε νέες θέσεις εργασίας και ενασχόλησης περισσότερων με την ίδια τη σηροτροφία . Σημαντικό επίσης , ότι θα τοποθετήσει ξανά το Σουφλί, τον τόπο όπου παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στην παραγωγή αλλά και εξαγωγή του Μεταξιού και θα τοποθετηθεί στους Δρόμους του Μεταξιού στη θέση που του αξίζει.
Από την άλλη δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον, αν η νέα γενιά δεν έχει τη γνώση. Αν η εμπειρία των παλαιότερων δεν μεταφερθεί, με απλοϊκό αλλά ουσιαστικό και δημιουργικό τρόπο στα μικρά παιδιά.
Ζωγραφική σε Μετάξι αλλά και θέατρο σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, για μικρούς και μεγάλους με θέμα πάντα το Μετάξι και τη Σηροτροφία.
Ποιοτική ψυχαγωγία, με μια υπέροχη μουσική βραδιά την (Όμορφη Ζωή) που μας ταξίδεψε ο Στάθης Δρογώσης και κλείνοντας τις γιορτές με ένα λαϊκό γλέντι. Λαϊκό γλέντι, γιατί έτσι κατέληγε πάντα το ξεκλάδωμα των κουκουλιών, πριν πάει για επεξεργασία, ξετυλιχτεί το μεταξωτό νήμα… και φτάσει στα σπίτια όλων μας ως ένδυμα, ως αξεσουάρ ή ως διακοσμητικό αντικείμενο.
Συμπαραστάτες, αρωγοί και συνοδοιπόροι σε όλη αυτή την προσπάθεια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ο Δήμος Σουφλίου, το ΚΑΠΗ του Δήμου Σουφλίου και η τοπική αγορά του Σουφλίου.