Λύση στο αδιέξοδο που βρίσκονται οι επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει εισφορές στον ΟΑΕΕ και ως εκ τούτου δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αναζητά η ομοσπονδία επαγγελματικών βιοτεχνικών και εμπορικών σωματείων Έβρου. Η ομοσπονδία ζητάει από το υπουργείο εθνικής άμυνας, οι επαγγελματίες, οι οποίοι είναι παράλληλα και εθνοφύλακες να ενταχθούν στο σύστημα υγείας του στρατού, ένταξη που θα ενισχύσει ουσιαστικά το αίσθημα ασφάλειας των ακριτών.
Το αίτημα της ΟΕΒΕΣΕ διατυπώθηκε με επιστολή προς το υπουργείο άμυνας. Στην επιστολή αναφέρεται:

Αξιότιμοι κύριοι,
Ένα από τα πολλά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας λόγω της οικονομικής κρίσης είναι και αυτό του Ασφαλιστικού Οργανισμού τους, του ΟΑΕΕ.
Όπως θα έχετε ακούσει 350.000 ανασφάλιστοι επιχειρηματίες αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους με αποτέλεσμα τουλάχιστον 1.000.000 πολίτες να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στη δική μας παραμεθόρια περιοχή η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Περίπου το 60 % των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ είναι χωρίς υγειονομική κάλυψη καθώς έχουν σταματήσει να καταβάλλουν τις εισφορές τους.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, θέλοντας να στηρίξει τον επαγγελματικό κόσμο της ακριτικής περιοχής μας ζητά από εσάς να δώσετε τη δυνατότητα στους ανασφάλιστους επιχειρηματίες της που είναι Εθνοφύλακες να ενταχθούν στο Σύστημα Υγείας του Στρατού. Πιστεύουμε ότι πρέπει κι εσείς από τη μεριά σας να βοηθήσετε την κατηγορία αυτή των πολιτών που είναι πάντοτε διαθέσιμοι σε κάθε κάλεσμά σας.
Θεωρούμε βέβαιο ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας κατανοεί πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται λόγω κρίσης οι επιχειρηματίες και καθώς πλέον είναι ώρα ευθύνης για όλους ζητούμε να στηρίξετε το προαναφερθέν μέτρο βοηθώντας μία κοινωνική ομάδα και συνεισφέροντας επαρκώς στην κάλυψη των αναγκών της.