ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ .

  1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας .

 

 

 

 

 

Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία απομακρυσμένη από κάθε προνόμιο θα έλεγε κανείς αλλά εγώ πάντα επέμενα

Ότι μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη η ένα μεγάλο χωριό αν θέλετε και έτσι ήθελα να μεγαλώσει και το παιδί μου .

Με ελάχιστους κινδύνους και όχι σε χαοτική και αγχώδη κατάσταση .

Η κόρη μου είναι πλέον 3 ετών και αναζητά παρέα και παιχνίδι στο πάρκο κάθε απόγευμα .

Μέχρι πρόσφατα πηγαίναμε στο 1 γυμνάσιο-λύκειο όπου μπορούσε να κάνει ποδήλατο και να παίξει μπάλα . Ομολογώ ότι

το παραπάνω σχολείο είναι πολύ φροντισμένο και με λίγη προσοχή από τους γονείς ιδανικό για να παίξουν όλων των ηλικιών παιδιά.

Απ’ότι αντιλήφτηκα υπάρχει επάρκεια προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας , μέχρι που η αυλή κλειδώθηκε,  τουλάχιστον για τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας  .

Το πρώτο μου ερώτημα είναι για ποιο λόγο και το δεύτερο ποιους θέλανε να αποκλείσουν με αυτό τον τρόπο ….γιατί οι μόνοι που δεν μπορούμε  να μπούμε  είμαστε

Οι γονείς με μικρά παιδια…κατά τα άλλα όλοι οι μεγαλύτεροι απολαμβάνουν το προαύλιο του σχολείου πηδώντας τα κάγκελα και μάλιστα μέχρι τα μεσάνυχτα .

Στραφήκαμε λοιπόν στο 1 δημοτικό Ορεστιάδας που έχει και κούνιες (ακόμη καλύτερα για τα μικρά παιδιά)και κάπου εκεί ήρθε η απογοήτευση και το μεγάλο ΓΙΑΤΙ ?

Η πρώτη αποτρεπτική εικόνα ,η είσοδος του σχολείου με τις σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου από όπου τα περισσότερα παιδιά μπαίνουν με ποδήλατα και κατά τύχη δεν πέφτουν να

Χτυπήσουν, αλλά και να πέσουν ποιος θα τους αποζημιώσει ή έστω θα νοιαστεί?

Προχωρώντας αντικρίζει κανείς παντού σκουπίδια , κάδους γεμάτους που ξεχειλίζουν και σκουπίδια γύρω τους αλλά και σε κάθε γωνιά του απεριποίητου χώρου .

Τα παιδιά που είναι στο χώρο ξεκινούν από τη βρεφική ηλικία μέχρι την προεφηβική  ….μπορείτε να διανοηθείτε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κατάσταση? Δεν θα σοκαριστώ αν

Δω κάποιο πρωί κάποιον ναρκομανή να  κοιμάται στα παγκάκια και τότε φυσικά όλοι με ταραχή θα αναφωνήσουν ότι γίναμε ζούγκλα …κάπως έτσι γινόμαστε ζούγκλα σας πληροφορώ .

Το μέγα ερώτημα είναι γιατί το ένα σχολείο που έχει φύλακες και διατηρείται καθαρό είναι κλειστό και το άλλο σχολείο που δεν έχει ή αν έχει είναι σε διακοπές είναι απόλυτα ακατάλληλο και παράλληλα ανοιχτό ?

Ποια η έννοια του να υπάρχει φύλακας , αν δεν ανοίγει τα απογεύματα τι ακριβώς φυλάει ..τους τοίχους και τα θρανία ?

Την ώρα που αντικρίζουμε τα παιδιά μας  βάζουμε το καλό μας χαμόγελο ,αφήνουμε τα προβλήματα πίσω μας για λίγο και προσπαθούμε να τους μεταφέρουμε την αισιοδοξία.

Ξέρετε να είναι κανείς ευτυχισμένος ,αισιόδοξος και να αναπτύσσετε σωστά σε βρώμικο και ακατάλληλο περιβάλλον …εστω και αν ένα βρεφάκι δεν συνειδητοποιεί τι είναι αυτό που βλέπει ,το νοιώθει .

Στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ πρόκειται να πληρώσω και 44,00€ για ΔΗΜΟ/ΕΡΤ . Δεν απολαμβάνω ούτε το ένα ούτε το άλλο .

Δε χρειάζεται να αναφέρω πως όλη η πόλη έχει παντού σκουπίδια και φυσικά αντιμετωπίζουμε και τον κίνδυνο των κουνουπιών.

Εκτός από δυσάρεστα και ενοχλητικά είναι και ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ .  Ψεκάσατε? Θα ψεκάσετε? ΠΟΤΕ?

Τα Χριστούγεννα?

Ούτε καν ενόψει του Φεστιβάλ του Άρδα , έτσι για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ ….να φροντίσουμε λίγο τον τόπο μας …μήπως και ξαναπατήσει ξένος άνθρωπος στην Ορεστιάδα την κατά τ’άλλα καινούρια πόλη

Που περιβάλλετε από φυσική ομορφιά ,μπλά ,μπλα ,μπλά …

Ελάτε μια μέρα στη δική μου δουλειά να υποδεχτείτε ξένο κόσμο και να προσπαθήσετε να τους πείσετε για την ομορφιά του τόπου αλλά και για τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθούν.
Θα τους λέγατε να επισκεφθούν το αναψυκτήριο της Βύσσας?  Σας παραθέτω μια φωτογραφία από τον φετινό Μάρτιο,  δεν ξαναπήγα για να εντοπίσω κάποια αλλαγή αλλά ελπίζω να υπάρχει .

Αναψυκτήριο Νέας Βύσσας

 

                                 

 

 

 

 

Πλατεία δεν έχουμε , πάρκα να παίξουν τα παιδιά δεν έχουμε και μη μου πείτε για τα Πεύκα …αναρτήθηκε πρόσφατα άρθρο και για την κατάσταση που επικρατεί εκεί .

Τα κουνούπια μας έχουνε ξεζουμίσει , εσείς μας έχετε ξεζουμίσει αλλά «Έλα μωρέ , έχει ο Θεός» Ξέρω , ξέρω εσείς όταν ήσασταν παιδιά  πίνατε νερό από τη γούρνα και μια χαρά μεγαλώσατε,

Σπουδάσατε, γίνατε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΓΙΑΤΡΟΙ,όλοι καταξιωμένοι   και τώρα διοικείτε τον τόπο μας  …και όλα πάνε καλά.

 

Υ.Γ προς τους συνδημότες : Το ότι δεν υπάρχει επάρκεια από τη μεριά του Δήμου δεν σημαίνει πως πρέπει να πετάμε τα σκουπίδια μας όπου να ναι και να μη μάθουμε τις περιβαλλοντικές αξίες στα παιδιά μας .

Ναι μεν σε σχέση με τα δικά μας σχολικά χρόνια τα βιβλία πλέον είναι εμπλουτισμένα με τις αξίες της οικολογίας και του περιβάλλοντος αλλά τα παιδιά από κάπου πρέπει να δουν τη θεωρία να γίνετε πράξη .

Αναστασία Δημητριάδου