Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν τέσσερα μέλη του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την παράταση της θητείας του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου, θητεία που έληξε στις 3 Ιουνίου. Οι έμποροι που κατέθεσαν αίτηση εκούσιας δικαιοδοσίας δικαιώθηκαν καθώς με προσωρινή διαταγή διορίστηκε νέα διοίκηση. Παράλληλα με την προσωρινή διαταγή ήρθε και απόφαση για μη ισχύ αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες ελήφθησαν μετά τις 3 Ιουνίου και ανάμεσά τους ήταν η μη ισχύς εγγραφών νέων μελών. Πρόκειται για εγγραφές 300 περίπου επαγγελματιών, οι οποίες είχαν απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο γιατί δεν είχαν γίνει αυτοπροσώπως από το κάθε μέλος.
Οι εκλογές που τελικά θα πραγματοποιηθούν στις 3 Σεπτεμβρίου θα γίνουν με τη συμμετοχή και των νέων μελών, κάτι που αναμένεται να είναι καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα.

Τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ορίστηκαν με προσωρινή διαταγή του ειρηνοδικείου είναι οι:
Μακρίδη Ευστάθιο του Ιωάννη, Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνο του Δημητρίου, Βαταμίδη Ιωάννη του Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδη Νικόλαο του Γεωργίου, Μουχταρίδου Νίκη του Αθανασίου, Αργυρίου Νικόλαο του Ιωάννη, Δέλκο Ιωάννη του Παναγιώτη, Κεκέ Ιωάννη του Χρήστου, Λαζαρίδη Βλαδίμοιρο του Δημητρίου, Μαυρίδη Ανέστη του Κωνσταντίνου, Μιχλίζογλου Σοφία του Γεωργίου, Καρυπίδη Χρήστο του Κωνσταντίνου, Κασαπίδη Βασίλειο του Απόστολου, Κουρμπανιάν Βίβιαν του Σουκιάς και Ντουμανίδη Ιωάννη του Νικολάου.
Η νέα Διορισμένη Μεταβατική Διοίκηση προσήλθε σε Διοικητικό Συμβούλιο την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 και συγκροτήθηκε σε σώμα. Από τις Αρχαιρεσίες προέκυψε κατά πλειοψηφία το νέο Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης:

Πρόεδρος : Καρυπίδης Χρήστος
A΄ Αντιπρόεδρος : Αργυρίου Νικόλαος
Β΄ Αντιπρόεδρος : Κεκές Ιωάννης
Γενικός Γραμματέας : Μιχαηλίδης Νικόλαος
Ταμίας : Μουχταρίδου Νίκη