Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι» σας προσκαλεί και φέτος στις καθιερωμένες εκδηλώσεις, προς τιμή του Αγίου Φανουρίου, οι οποίες είναι αφιερωμένες στους προγόνους μας πρόσφυγες από το Κρασοχώρι Αδριανουπόλεως.
Τα «Φανούρεια 2013» θα είναι η αφορμή για την πραγματοποίηση του «1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών» στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας.
Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, όπως η Λαογραφική Εστία Τρίπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας Κορίνθου, ο Πολιτιστικός Οικολογικός σύλλογος Περαίας Θεσσαλονίκης και ο Πολιτιστικός σύλλογος Φερών η «Αγία Σοφία». Θα έχουμε την τιμή να βρίσκεται κοντά μας και μια μικρή ομάδα, εκπρόσωποι του Ελληνικού παραδοσιακού χορού, από το Javornik της Τσεχίας, της οποίας υπεύθυνος είναι ο συμπατριώτης μας Αλεξ. Παπαγεωργίου. Θα εμφανιστούν φυσικά και τμήματα του δικού μας συλλόγου ενώ συντροφιά στο γλέντι που θα ακολουθήσει, θα μας κρατήσει η «Εβρίτικη Ζυγιά».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013
17:45 : Γήπεδο «Ένωση» Οινόης: Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας παλαμαίχων μεταξύ Οινόης-Σαγήνης
19:00 : Παρεκκλήσι Αγίου Φανουρίου : Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας
20:15 : Παρέλαση χορευτικών ομάδων από το παρεκκλήσι προς το χόρο των εκδηλώσεων
20:30 : Πάρκο Οινόης: Έναρξη 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών-Παρουσιάση χορευτικών και ακολουθεί γλέντι για όλους.
Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
07:00 : Παρεκκλήσι Αγίου Φανουρίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία
10:00 : Πνευματικό Κέντρο : Δεξίωση από τα μέλη του συλλόγου

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί χώρος εστίασης, ενώ θα υπάρχουν περίπτερα λιανικών πωλήσεων του συλλόγου με παραδοσιακά σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες, χυλοπίτες, ποτά, και άλλα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα κυκλοφορεί λαχείο, αξίας ενός ευρώ το ένα, με μεγάλο δώρο της κλήρωσης ένα φορητό υπολογιστή και πολλά ακόμα δώρα.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να βρεθείτε στους χώρους μας για μια όμορφη βραδιά γεμάτη αυθεντική παράδοση.

Για το ΔΣ του συλλόγου
Αναστασία Πετρέση
πρόεδρος
Image and video hosting by TinyPic