Η πρώτη εικόνα του δήμου Ορεστιάδας για τους επισκέπτες.

Βρόμα και δυσοσμία. Ούτε φωτογραφίες δεν αντέξαμε να βγάλουμε.

Μπορούμε να σας παρουσιάσουμε μόνο φωτογραφίες, οι οποίες δυστυχώς ντροπιάζουν αφάνταστα το δήμο Ορεστιάδας και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Στις τουαλέτες που υπάρχουν στο συνοριακό σταθμό του Ορμενίου χωρίς υπερβολή δεν μπορείς να πλησιάσεις ούτε απέξω.

Για τις συνθήκες υγιεινής δεν μπορούμε να πούμε πολλά. . . Στις ανδρικές άλλωστε, λείπουν και οι βρύσες για να πλύνεις τα χέρια σου. . .

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεθνή δυσφήμιση της Ελλάδας, ξεκίνησε από τη στιγμή που η συντήρηση των τελευταίων ελληνικών αποχωρητηρίων πέρασε στο δήμο Ορεστιάδας.
Ο δήμος, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Μαρασλή δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα οι τουαλέτες να καθαρίζονται δύο φορές την εβδομάδα, από καθαρίστρια η οποία μεταφέρεται από τα Δίκαια. . .

Το να προσλάβει υπάλληλο μόνο για τις τουαλέτες θεωρείται απίθανο και θα ήταν δύσκολο και προ μνημονίου, οπότε η κατάσταση είναι αυτή. . .

Ο κ. Μαρασλής μιλώντας στο thraki Νεα, τόνισε ότι άμεσα θα επισκεφτεί υδραυλικός το χώρο για να γίνουν απαραίτητες συντηρήσεις κι ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση με τη σκέψη για τοποθέτηση κάποιου αυτοματοποιημένου συστήματος καθαρισμού.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, η εικόνα θα είναι ίδια και χειρότερη, καθώς οι ανάγκες των διερχόμενων από το συγκεκριμένο σημείο κάποια στιγμή μπορεί να αυξηθούν. . .

Πριν λίγες μέρες, οι τουαλέτες ήταν κλειστές γιατί στο συνοριακό σταθμό υπήρχε διακοπή νερού.

Συμπερασματικά,
μην απορείτε αν βλέπετε στο δρόμο προς το Ορμένιο σταματημένα αυτοκίνητα στις άκρες της Εθνικής οδού.
Οι άνθρωποι ποτίζουν και λιπαίνουν τα δέντρα.

Image and video hosting by TinyPic