Με ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Έβρου καλεί τους πολίτες της περιοχής να αντιδράσουν απέναντι στις δράσεις της Χρυσής Αυγής και χαρακτηρίζει απαράδεκτο τη μη συζήτηση για τη δράση της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, πρόταση που κατέθεσε η παράταξη του ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά:

Η κοινωνία του Βορείου Έβρου να καταδικάσει τον φασισμό και τη δράση της Χρυσής Αυγής
Η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Έβρου ζητά από τα Δημοτικά Συμβούλια Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου να σταθούν αρωγοί στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τη βία και την εξάπλωση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Θεωρούμε απαράδεκτο να κατατίθεται ψήφισμα προς συζήτηση καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, και να μη συζητιέται καν. Σε αντίθεση με άλλους Δήμους της Περιφέρειας που συμμετέχουν στον αγώνα κατά της διασποράς του μίσους από την εν λόγω νεοναζιστική οργάνωση. Μια οργάνωση που όταν ανοίγει καινούργια γραφεία στην περιοχή μας βάζει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη, την ασφάλεια και τη δημοκρατική λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
Η Χρυσή Αυγή επικαλούμενη το κοινοβουλευτικό της προσωπείο, δρα εγκληματικά τρομοκρατώντας, μαχαιρώνοντας και χύνοντας το δηλητήριο της μισανθρωπίας και του φασισμού, καλλιεργώντας το μίσος ενάντια σε κάθε τι το διαφορετικό, κάθε διαφωνούντα, κάθε αντιφασίστα, κάθε εργαζόμενο, κάθε μετανάστη.
Ο ρόλος και ο στόχος του συγκεκριμένου μορφώματος είναι πολύ συγκεκριμένος και με ξεκάθαρες κατευθύνσεις. Οι οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι αγαστές σχέσεις με τμήματα της Αστυνομίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις, η υπερψήφιση των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων, η στήριξη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η στήριξη του κεφαλαίου και των εφοπλιστών (ξεπούλημα ΑΤΕ, φοροαπαλλαγές εφοπλιστών κτλ), αποδεικνύουν το πόσο συστημική δύναμη είναι. Ένα νέο-ναζιστικό μόρφωμα που με ψευδεπίγραφες αντιμνημονιακές ρητορείες και πατώντας πάνω στα πολύ σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες του, να δημιουργήσει κλίμα μισαλλοδοξίας, αποπροσανατολίζοντας τους νέους και τα λαϊκά στρώματα από τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία.
Άλλωστε, ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική, αφού δεν έχουν εκφράσει ποτέ καμία πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση , για τη βελτίωση της Υγείας, της Παιδείας και της καθημερινότητας των πολιτών.
Να μην επιτρέψουμε σε ανθρωποειδή της νύχτας, μπράβους και τραμπούκους, χωρίς Παιδεία και Πολιτισμό να διαβάλουν την τοπική κοινωνία.
Η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Έβρου, καλεί όλη την κοινωνία, κάθε σωματείο, σύλλογο, φορέα και συλλογικότητα που οραματίζεται μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας να καταδικάσει και να αγωνιστεί ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και στη διασπορά του φασισμού και του μίσους. Μια κοινωνία που, στον ανταγωνισμό, στο κέρδος, στην εκμετάλλευση και το ρατσισμό θα απαντά με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και δημοκρατία.
Έχουμε χρέος να μην τους χαρίσουμε τίποτα και έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες για να τους σταματήσουμε!
Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Βορείου Έβρου