Με πολύ μεγάλη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή παιδιών της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης διεξήχθη την Τετάρτη 11 Μαΐου στο Στάδιο «Φώτης Κοσμάς» της πόλης μας η εναρκτήρια εκδήλωση του Προγράμματος «Αναδάσωση & Αθλητισμός» που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Η ιδέα των ανθρώπων του τμήματος στίβου του Εθνικού που καλλιεργήθηκε σε βάθος χρόνου με σύνδεσμο τη δική μας Πηγή Δεβετζή πήρε σάρκα και οστά και με συνδιοργανωτή τον  Δήμο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Ελευθερίων 2011.

Εκ μέρους των Ολυμπιονικών έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση οι Χρησοπηγή Δεβετζή, Χρύσα Μπισκιτζή, Έρικα Πρεζεράκου, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Δημοσθένης Ταμπάκος, Βασίλης Πολύμερος, Νάσος Γαλακτερός, Γιώργος Σιγάλας και η Διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α., κ. Ιλεάνα Κλοκώνη. Μοιράστηκαν μπλουζάκια και καπέλα με το σήμα της Ακαδημίας Ολυμπιονικών και το σκοπό της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, που έδωσε το στίγμα  της ημέρας τονίζοντας την αξία του αθλητισμού σε συνδυασμό με τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Η δενδροφύτευση έγινε στη δυτική πλευρά του σταδίου Φώτης Κοσμάς και στη συνέχεια διεξήχθη ημερίδα με πέντε αγωνίσματα στίβου στα οποία έλαβαν μέρος πάνω από 2000 παιδιά σχεδόν όλων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας , περιλαμβανομένων και σχολείων οικισμών (έως και τα Δημοτικά σχολεία Φερρών). Ταυτόχρονα οι κ. Σιγάλας και Γαλακτερός δίδαξαν μια βιωματική προσέγγιση του Μπάσκετ στους μικρούς μαθητές.

 

Ακολούθησε η απονομή των μεταλλείων στους νικητές των αγωνισμάτων και των αναμνηστικών που έδωσαν οι διοργανωτές στους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι ήταν περιστοιχισμένοι σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης από πλήθη παιδιών που περίμεναν υπομονετικά για ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία.

 

Στο στάδιο Φώτης Κοσμάς επικρατούσε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και όλα τα παιδιά έδειχναν χαρούμενα και ενθουσιασμένα. Νομίζουμε ότι ήταν μια καθ’ όλα σωστή επιλογή  που άφησε άριστες εντυπώσεις από όλες τις πλευρές, ενώ δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους και τη χαρά τους για τη φιλοξενία που τους παρασχέθηκε και οι Ολυμπιονίκες μας.

 

Τα φετινά Ελευθέρια λοιπόν είχαν στο πρόγραμμά τους μια άκρως πετυχημένη εκδήλωση που δραστηριοποίησε στο μεγαλύτερο βαθμό το πλέον αξιόλογο κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας τα παιδιά. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Δήμο και ιδιαίτερα στους ανθρώπους του πολιτισμού-αθλητισμού που δείχνουν από την αρχή της θητείας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους, όσο και στον ιστορικό σύλλογο της πόλης μας τον Εθνικό που τα τελευταία χρόνια μας εκπλήσσει συνέχεια με τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.