Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 θα τελεσθεί στο μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου από το μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, η αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στις 10.00′ θα τελεσθεί η επίσημη Δοξολογία για την Ελληνική Αστυνομία με την ευκαιρία της εορτής του προστάτου Αγίου Αρτεμίου.
Την Θεία αυτή Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελούνταν κατά τους πρώτους αιώνες στην περιοχη των Ιεροσολύμων, αξιοποίησαν μετέπειτα ο Μέγας Βασίλειος και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την σύσταση του βυζαντινού λατρευτικού τυπικού που τηρείται σήμερα σε Ανατολή και Δύση.
Η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης προσκαλεί τους χριστιανούς την προσεχή Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο και να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Θεία Λειτουργία που τελείται στο κέντρο του Ναού, απέναντι από τους πιστούς, και με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου (23 Οκτωβρίου).
Επίσης, την «Θεία Λειτουργία του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου» ως θέμα θα έχει στην ομιλία του ο αρχιμ. π. Χαρίτων Ρυζιώτης που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου στις 6.30΄ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.