Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για το άνοιγμα των καταστημάτων αποτελειώνοντας εμπόρους και υπαλλήλους με πρόσχημα την τόνωση της αγοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι του Έβρου, τασσόμενοι στο πλευρό και τις αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων και Υπαλλήλων του νομού μας, δηλώνουμε την αντίθεση μας σε όλους αυτούς που παίρνουν και υποστηρίζουν τέτοιους νόμους γιατί δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη λογική οι έμποροι και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα να υποχρεώνονται να δουλέψουν και Κυριακή χωρίς να τους μένει ούτε μια μέρα να ξεκουραστούν και να βρεθούν μαζί με όλη την οικογένειά τους.

Μας οδηγούν όλους να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο. Θα το αποδεχτούμε;
Ας θυμηθούμε ότι η ωρομίσθια εργασία, η μερική απασχόληση, η δουλειά με το μπλοκάκι, η εκ’ περιτροπής εργασία, και πολλά άλλα αντεργατικά μέτρα υλοποιήθηκαν πρώτα στους εμποροϋπαλλήλους, και μετά επεκτάθηκαν και εφαρμόζονται σήμερα σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους εργαζόμενους. Το ίδιο θα γίνει και με την κυριακάτικη αργία.
Είναι παραμύθια ότι ανοίγοντας τα μαγαζιά τις Κυριακές ωφελούνται οι καταναλωτές. Χρόνια τώρα οι πολυεθνικές και οι μεγαλέμποροι ζητούν την κατάργηση της Κυριακής Αργίας για να εξαφανίσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει στο γρήγορο κλείσιμο των μικρών μαγαζιών στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες μικρούς εμπόρους, αλλά και εργαζόμενους.
Η τόνωση της αγοράς δε γίνεται με υλοποίηση τέτοιων μέτρων. Η τόνωση της αγοράς χρειάζεται χρήμα το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια εξαφανίζεται από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών και το οποίο ως μόνο προορισμό έχει να πληρώνει λογαριασμούς σε υπηρεσίες και σε φόρους. Η υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου είναι άμεσα αλληλένδετη με την υποβάθμιση της αγοραστικής μας δύναμης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους Δ.Υ. αλλά και όλους τους καταναλωτές να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους στο εμπόριο, που παλεύουν για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, να σταθούν δίπλα στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους που παλεύουν να κρατήσουνε τα μαγαζιά τους ανοιχτά για να μπορούν με αξιοπρέπεια να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι Κυριακές είναι για μας. Είναι η αργία μας. Είναι για τις οικογένειές μας.

Για την Ε.Γ.
Ο Πρόεδρος
Τσίρτσης Παναγιώτης
Ο Γ. Γραμματέας
Ναλμπάντης Ευάγγελος