Μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας θα προσληφθούν νηπιαγωγοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό καταγγέλλεται από το σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών Διδυμοτείχου. Όπως αναφέρει ο σύλλογος του Διδυμοτείχου σε έγγραφη καταγγελία του προς της Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι προσλήψεις αυτές καθιερώνουν στην ουσία την ελαστική εργασία στο χώρο της παιδείας.

Η ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου δασκάλων νηπιαγωγών Διδυμοτείχου:
Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου καταγγέλλει την πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να προσλάβει νηπιαγωγούς στα δημόσια νηπιαγωγεία και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και ΚΕΔΔΥ από το «παράθυρο» μέσω ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ.
Το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει στο άρθρο 16 ρητά την Παιδεία ως τη βασική αποστολή του κράτους. Με βάση τη συνταγματική επιταγή, ορίζεται πάντα μέσω νόμων ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Το ίδιο συμβαίνει και με τον τελευταίο νόμο που αφορά διορισμούς εκπαιδευτικών (Ν. 3848/2010 αρθρ 4,5) όπου σαφέστατα ορίζεται πως οι διορισμοί πραγματοποιούνται με βάση τη σειρά των εκπαιδευτικών στον τελικό πίνακα κατάταξής τους.
Η πρόσληψη εκπαιδευτικών μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ χρηματοδότησης ΕΣΠΑ θα καθιερώσουν την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας, με όρους και αμοιβές απαξίωσης, ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλες ειδικότητες του δημόσιου σχολείου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
Καραφεϊζη Βάια
H ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γκακίδου Χρυσή