Με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, απαντάει σε δηλώσεις του πρώην διοικητή του ΠΓΝΑ Νίκου Ραπτόπουλου για τη στάση βουλευτών του Έβρου, ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε σημεία της περιόδου της διοίκησης Ραπτόπουλου.
Ο κ. Ουζουνίδης αναφέρει στη δήλωσή του:
Ο Ουζουνίδης Μαρίνος, Βουλευτής Έβρου, εκφράζω την λύπη μου για τον κ. Νίκο Ραπτόπουλο, ιατρό στο επάγγελμα και πρώην διοικητή του Γ.Π.Ν.Ε. Στο χθεσινό Δελτίο ειδήσεων (17-02-2014) των 21:00 στη Δέλτα Τηλεόραση αναφέρθηκε στους «βολευτές». Καλό είναι ο κ. Ραπτόπουλος να αναφέρεται με συγκεκριμένα στοιχεία. Εγώ δεν είμαι «βολευτής», είμαι Βουλευτής του Έβρου.

Εκφράζω την λύπη μου για τρία ψέματα που ανέφερε στο συγκεκριμένο Δελτίο ειδήσεων.

Πρώτο ψέμα: δεν τον επισκέφτηκε κανένας Βουλευτής. Τον επισκέφτηκα και εγώ και ο κ. Ντόλιος στο γραφείο του στο Γ.Π.Ν.Ε. και είχα συχνά τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για θέματα του Νοσοκομείου. Θα πρέπει να ξέρει ο κ. Ραπτόπουλος ότι εμείς οι Βουλευτές έχουμε και γραφεία και τηλέφωνα και ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμα για αυτούς.

Ο Ουζουνίδης Μαρίνος (και άλλοι συνάδελφοι Βουλευτές από τον Έβρο) ήμουν παρών στο κάλεσμα του Προέδρου των γιατρών του κ. Βάρναλη στα γραφεία τους στις 02-02-2014. Επίσης, το γραφείο μου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Ι.Κ.Α.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ο Βουλευτής, ο Ουζουνίδης Μαρίνος, ό,τι υποσχέθηκε και στους μεν και στους δε, το τήρησε και δεν ψήφισε όπως τους είχε υποσχεθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Δεύτερο ψέμα: αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Ο κ. Νίκος Ραπτόπουλος, ο τότε διοικητής του Π.Γ.Ν.Ε., μαζί με τον κ. Δημήτρη Λαζόπουλο, τότε διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ήταν φανατικοί υπέρμαχοι της συνένωσης των δύο νοσοκομείων. Ο Ουζουνίδης Μαρίνος ήταν αντίθετος στην συνένωση όπως και σήμερα (αυτά ειπώθηκαν από την πλευρά των δύο διοικητών τότε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που είχε συγκαλέσει ο τότε Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδης, βλ. πρακτικά Δήμου).

Τρίτο ψέμα: ποιός ψήφισε το καινούριο νομοσχέδιο. Ο Ουζουνίδης Μαρίνος, όπως υποσχέθηκε και συνεχίζει να κρατάει το λόγο του και στους εργαζόμενους του Ι.Κ.Α.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στον ιατρικό σύλλογο, δεν ψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Άρα, δεν στέλνουμε εμείς τους συνανθρώπους μας στην ανεργία και την φτώχεια. Στην ανεργία τους έστειλαν μεταξύ άλλων αυτοί που ψήφισαν τον κ. Αντώνη Σαμαρά (Νέα Δημοκρατία) και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και η μικρή κοινωνία μας του Έβρου γνωρίζει πολύ καλά ποιοί τους ψήφισαν που άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έκαναν μετεκλογικά. Θα ξέρει ο κ. Ραπτόπουλος, και για να είναι αντικειμενικός και εντάξει απέναντι στον κόσμο του Έβρου, ότι εκτός από το ΠΑΜΕ και το ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του κλάδου Υγείας.

Εγώ θα λέω ως Βουλευτής, πολύ πιο καθαρά από κάποιους συνδικαλιστές που παρουσιάζονται σήμερα ως σωτήρες της περιοχής μου, ότι είμαι υποχρεωμένος να ενημερώνω τον κόσμο και να είμαι ειλικρινής απέναντί του για να γνωρίζει την αλήθεια. Εγώ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τη βοήθεια και την στήριξη του ανώνυμου πολίτη θα πολεμήσουμε αυτές τις αοριστολογίες και τα γενικόλογα και θα αναφέρονται όλα με ονοματεπώνυμο.

Λυπάμαι για τους απλούς ανθρώπους που επί χρόνια δούλεψαν σκληρά πληρώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές τους και σήμερα αυτό το ανίκανο κράτος να μην μπορεί να τους παρέχει τις βασικές υπηρεσίας Υγείας.

Καλή σας μέρα,
Ο Βουλευτής Έβρου
Ουζουνίδης Μαρίνος