Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Απόστολος Φωτιάδης, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, με θέμα τη διαχείριση των σκουπιδιών και την επιχειρούμενη κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, δεν παρέλειψε, για μία ακόμη φορά, να αναφερθεί στους συμβούλους του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.
«Συγκεντρώσαμε όλες τις θέσεις που δημιούργησε –στα λόγια και σύμφωνα με δηλώσεις του- όλα αυτά τα χρόνια ο κύριος Δήμαρχος και τις βγάλαμε 15.000! Στην πράξη βέβαια η ανεργία καλπάζει στο δήμο μας. Οι μόνο που ευημερούν είναι οι συνεργάτες και οι σύμβουλοί του, αμειβόμενοι είτε από το κράτος είτε από το δήμο. Πολλοί απ’ αυτούς περιφέρονται ασκόπως σε διαδρόμους και εν τας ρύμας της πόλης
και αμείβονται παρανόμως, μέσα από νόμιμες συμβάσεις ανάθεσης υπηρεσιών. Ο δήμος έχει κάνει σαν μόνιμη πρακτική του τέτοιους πλάγιους διορισμούς, έχοντας διορίσει εκτός ΑΣΕΠ πάρα πολλά άτομα, με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση δικών τους ανθρώπων. Δείτε μόνο το βαθμό συγγένειας κάποιων συνεργατών του με δημοτικούς συμβούλους, αντιδημάρχους κτλ. Καταγγέλλουμε αυτές τις προσλήψεις που μπορεί να έχουν γίνει με τρόπο νομιμοφανή, αλλά ουσιαστικά παράνομο είτε ευθέως παράνομο».
Κ.Η.