Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Πολυκοινωνικού διοργανώνει καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου με τρεις στοχευμένες δράσεις.
Η πρώτη δράση έχει τίτλο «Τα παιδιά προσφέρουν στα παιδιά» και απευθύνεται στο μαθητικό πληθυσμό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης μετά από συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στους μαθητές θα διανεμηθούν φυλλάδια με έκκληση για την προσφορά συγκεκριμένων ειδών πρώτης ανάγκης όπως όσπρια,γάλα κλπ.
Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα μαθητικά συμβούλια οργανώνεται η δράση με τίτλο «Μόνο 50 λεπτά αρκούν για να βοηθήσω ένα άλλο παιδί». Ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται οι μαθητές για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές βιοτικές ανάγκες. Τα δεκαπενταμελή συμβούλια
θα αναλάβουν να συγκεντρώσουν από κάθε μαθητή (προαιρετικά) ΜΟΝΟ 50 λεπτά του ευρώ και θα αγοράσουν ευπαθή προιόντα.
Τα είδη θα προσφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο σε εκδήλωση-ενημέρωση κατά της φτώχειας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυκοινωνικού (Γ. Καρτάλη 2), στις 9 Απριλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Η τρίτη δράση έχει τίτλο « Κανένας μόνος του μέσα στην κρίση» και απευθύνεται στην ευαισθητοποίηση του συνόλου των δημοτών. Το προσωπικό του Πολυκοινωνικού θα διανέμει φυλλάδια σε δημόσιες υπηρεσίες όπου και θα τοποθετηθούν για τρεις ημέρες οι καλαθούνες του Πολυκοινωνικού. Οι σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ Νοσηλευτικής Σχολής Αλεξανδρούπολης θα συνδράμουν στη διανομή φυλλαδίων στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 2 Απριλίου και ώρα 10:30 πμ.
Με την ελπίδα για τη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας για άλλη μια φορά, ευχόμαστε το πασχαλινό τραπέζι να είναι γεμάτο για όλους τους δημότες μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ