Τη Μεγάλη Τετάρτη η Δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων στην Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κο Άνθιμο, στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο για να ευχαριστήσει τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για την αρωγή και υποστήριξη του έργου της ΑΡΣΙΣ. Τα παιδιά και το προσωπικό προσέφεραν την πασχαλινή χειροποίητη λαμπάδα που δημιούργησαν και επιμελήθηκαν για τον Σεβασμιότατο και του ευχήθηκαν Καλή Ανάσταση. Ο Σεβασμιότατος αγκάλιασε τα παιδιά και τους χάρισε από μία λαμπάδα για την ημέρα της Αναστάσεως.
Η Δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη στην παρούσα περίοδο φιλοξενεί 14 παιδιά για τα οποία έχει ανευρεθεί η οικογένειά τους και έχουν ξεκινήσει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την οικογενειακή επανένωσή τους, ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει 16 οικογενειακές επανενώσεις των παιδιών με τις οικογένειές τους. Η ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη φροντίζει κατά την παραμονή και φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών στο χώρο της για τη μείωση των επιπτώσεων του αποχωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους , την προστασία από κάθε μορφής κακοποίηση, εκμετάλλευση, διάκριση, ρατσισμό και τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών με την πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση, την οικογενειακή επανένωση, την συμμετοχή στην έκφραση γνώμης, στην πληροφόρηση και στον ελεύθερο χρόνο, τη δημιουργία και την ψυχαγωγία.
Η Δομή Φιλοξενίας και Φροντίδας Ασυνόδευτων Παιδιών της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη ευχαριστεί θερμά τη Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για την πολύτιμη προσφορά καθώς και όλη την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης για την κοινωνική συμπαράσταση της και τη συνεισφορά στο έργο της και εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση.
Image and video hosting by TinyPic