Με τις δικές του δυνάμεις, απουσία των ξένων παικτών της και χωρίς την βασική του σύνθεση στους τελευταίους 3 κρίσιμους από τους 7 γύρους, η ομάδα σκάκι του ¨Εθνικού¨ Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στους τελικούς της Α΄ Εθνικής ύστερα από απουσία 25 ετών .
Μπορεί να αποχαιρέτησε την Α΄ Εθνική περνώντας στα ΠΟΑ για ακόμη μία χρονιά, μαζί με 11 ακόμα καλά δομημένες ομάδες, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις και σχολιάστηκε θετικά από τους αντιπάλους της, αποδεικνύοντας ότι έχει μέλλον και μια πολλά υποσχόμενη ομάδα .
Ο Εθνικός ξεκίνησε με πολύ σημαντικές απουσίες και έχοντας την τελευταία θέση στην κατάταξη, η οποία συντάσσεται από την ΕΣΟ, βάση την δυνατότητα των παικτών που αγωνίστηκαν.
Εκεί λοιπών που όλοι θεωρούσαν την ομάδα μας εύκολο αντίπαλο, γρήγορα διαψεύστηκαν.
Η ισοπαλία που πέτυχε στον 2ο γύρο με την ¨Φλώρινα¨ που στο περσινό πρωτάθλημα κατείχε την 11 θέση μεταξύ 34 ομάδων και η νίκη μεταξύ άλλων του αρχηγού μας Διογένη Σπαθόπουλο (Finte 1996) έναντι του GM Skembris Spyridon (Finte 2473) ανέτρεψε τα κατά άλλους δεδομένα και έκανε τους επόμενους αντιπάλους μας να προβληματιστούν.
Όλοι οι σκακιστές μας στους 70 συνολικά αγώνες τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πάλεψαν με ισχυρότερους αντιπάλους παίρνοντας πολλές φορές σπουδαίες νίκες.
Να σημειωθεί ότι για λόγους οικονομικούς η ομάδα δεν μπόρεσε να κατέβει με την καλύτερη της σύνθεση .
Ο Εθνικός πιο σοφός και με σπουδαίες εμπειρίες στο ενεργητικό του, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το 2015 στα ΠΟΑ την άνοδό του στην Α΄ Εθνική .
Image and video hosting by TinyPic
Στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής συμμετείχαν 32 ομάδες, ο Εθνικός στους 7 γύρους των αγώνων είχε στο ενεργητικό του, 5 ήττες και δύο ισοπαλίες.
Οι παίκτες έπαιξαν στους 7 γύρους συνολικά 70 παιχνίδια και είχαν 20 νίκες, 13 ισοπαλίες και 37 ήττες, που πολλές από αυτές χάθηκαν οριακά .
Τις καλύτερε επιδώσεις είχαν η Αιβαζιάν Ελπίδα- Σοφία (5 νίκες 1 ισοπαλία μια ήττα) και ο Βαλλιάνος Γεράσιμος με 5 νίκες δυο ήττες).
Η Ομάδα αποτελούταν από τους παίκτες :
-Ελεύθερες σκακιέρες : Ο Αντώνογλου Χρήστος, Διογένης Σπαθόπουλος, Τερ-Γκεβοργκιαν Αράμ, Γιάκατης Θεόδωρος , Χρυσάφης Ιωάννης, Λέτσιος Βασίλειος.
-Κατηγορία Γυναικών : Η 18χρονη Χατζιάρα Δήμητρα .
-Κατηγορία νεανίδων 16 ετών : Η 12χρονη Αιβαζιάν Ελπίδα- Σοφία.
-Κατηγορία κορασίδων 14 ετών : Η 7χρονη Μπλήτσα Άρτεμις (έπαιξε με κορίτσια 7 χρόνια μεγαλύτερα της) .
-Κατηγορία νέων ανδρών-γυναικών 20 ετών: Ο 18χρονος Τερ- Γκεβοργκιάν Γιάννης.
-Κατηγορία παίδων-κορασίδων 16 ετών : Ο 14χρονος Βαλλιάνος Γεράσιμος .
-Κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων 12 ετών : Ο 12χρονος Μπλήτσας Ορέστης .
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί τα καταστήματα της πόλης, για την πολύ σημαντική υποστήριξη που προσέφεραν στα πέντε ανήλικα παιδία της ομάδας, για την διαμονή των έξι διανυκτερεύσεων στο Ρίο της Πάτρας στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής :
Το «ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΕΒΡΟΥ», «ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΜΥΛΟΣ», «Κ. ΚΡΟΜΥΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ ΑΒΕΕ», «ΤΑΦΑΝΙΔΗΣ ΑΠ. ΔΟΜΗΣΗ & ΣΙΑ ΟΕ», «ΔΕΛΚΟΥ ΣΜΑΡΩ», «ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ & ΣΙΑ ΟΕ», «ΚΑΦΕ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ», «ΤΑΡΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ», «GELATERIA CIOCCOLATO ΙΤΑΛΟΣ», «ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΚΑΝΑΒΙΔΗΣ» .
http://www.ethnikos-mgs.gr/
facebook : Εθνικός Σκάκι .