Πάνω από δυόμιση ώρες κράτησε η σύσκεψη για την αντίδραση των φορέων της Ορεστιάδας απέναντι στην απόφαση της διοίκησης της βιομηχανίας ζάχαρης για αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα. Η σύσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ήταν κλειστή, όμως ο κόσμος που συγκεντρώθηκε την μετέτρεψε αμέσως σε ανοιχτή.
Οι συμμετέχοντες τελικά κατέληξαν στο να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, αλλά και με τον πρωθυπουργό, ώστε να μην αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας.
Την πρόταση στήριξαν οι υφυπουργοί Ντόλιος και Δερμεντζόπουλος οι οποίοι ήταν παρόντες, ενώ ο υφυπουργός εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό μέσω του εκπροσώπου του, τόνισε ότι στηρίζει την όποια πρωτοβουλία κι ότι πρέπει το εργοστάσιο να λειτουργήσει.

Το ραντεβού θα ζητηθεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη, καθώς την Τετάρτη συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της βιομηχανίας.

Στη σύσκεψη παράλληλα τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει συντονισμός δράσεων και με τους φορείς των Σερρών.
Δείτε τι δήλωσε για τις εξελίξεις ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ορεστιάδας και εργαζόμενος στο εργοστάσιο ζάχαρης Πέτρος Χασανίδης.