Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα σε απεργία την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους και θέτουν σε αβεβαιότητα όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
Συνεχίζουν την πολιτική της διαθεσιμότητας και των απολύσεων καταργώντας ή ξεπουλώντας υπηρεσίες και περιουσίες του Δημοσίου. Τη θέση των υπαλλήλων αυτών την παίρνουν υπάλληλοι των 5 μηνών ή ιδιωτικές εταιρείες που απασχολούν υπαλλήλους με μισθούς πείνας και ανασφάλιστους.
Το έργο όμως συνεχίζεται με την επιμονή της Τρόικας να θέλει να εφαρμόσει μια αξιολόγηση στο Δημόσιο Τομέα που σκοπό δεν έχει να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και το έργο του Δημοσίου, αλλά να οδηγήσει σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Η αξιολόγηση που προσπαθούν να επιβάλουν δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για πολίτες. Ούτε έχει στόχο να εξαλείψει τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα προβλήματα του κόσμου.
Συνεχίζουν να «βάζουν χέρι» στα συνδικάτα και στις απεργίες που αυτά αναγγέλλουν, προσπαθώντας να ρίξουν την ευθύνη για το δημόσιο συμφέρον στους εργαζόμενους, χωρίς να δέχονται το διάλογο με αυτούς εδώ και χρόνια. Στοχεύουν να δυναμώσει η τάση υποχώρησης, συμβιβασμού και χειραγώγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα προβλήματα δεν είναι κλαδικά και δεν αρκούν τα Δικαστήρια για την αλλαγή αυτής της πολιτικής. Αυτό που απαιτείται απ’ όλους μας είναι ο μαζικός αγώνας χωρίς υποχωρήσεις και δισταγμούς. Πρέπει να βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους και του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να είναι κοντά μας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, γιατί χωρίς χρήματα στις τσέπες των πολιτών δεν κινείται ούτε η αγορά, ούτε προσλαμβάνονται νέοι εργαζόμενοι, ούτε υπάρχουν οι εισφορές των υπαλλήλων για την αποθεματική «υγεία» των ταμείων ώστε να πληρώνονται οι συντάξεις. Οι συγκεντρώσεις δεν είναι κλαδικές, δεν είναι μόνο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι όλων των πολιτών.
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί,
Κερδίζουμε όλοι μαζί.
Λέμε όλοι μαζί:
 Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο μέσω της αξιολόγησης.
 Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.
 Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.
 Καλούμε Προϊσταμένους και Διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%.
 Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
Όλοι μαζί
Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014
1Ο.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου
Συμμετέχουμε στην
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ