Ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη και την Παρασκευή, προσφέροντας επιπλέον εκπτώσεις, καθώς ο εμπορικός σύλλογος και ο δήμος διοργανώνουν δύο «λευκές νύχτες» στην προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς. Τις δύο αυτές μέρες, θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις, στην προσπάθεια προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου και το πλήρες πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου της Αλεξανδρούπολης και της ενίσχυσης της εικόνας της αγοράς και της πόλης και με δεδομένη την παρουσία πληθώρας τουριστών στην περιοχή, σας ενημερώνουμε για την διενέργεια του θεσμού της «Λευκής Νύχτας Εμπορίου» που προγραμματίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, & το Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α- Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλεξανδρούπολης- την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και με την συνδρομή του Επιμελητηρίου Έβρου. Οι Λευκές Νύχτες θα πραγματοποιηθούν για δύο ημέρες, Πέμπτη, 31/07/2014 και Παρασκευή, 01/08/2014 στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης (αλλά και στο παραλιακό μέτωπο) και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα προσφέροντας επιπλέον εκπτώσεις.
Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Αλεξανδρούπολης και μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Λαμπάκη, έχει προγραμματιστεί μερικό κλείσιμο δρόμων για τα οχήματα στο κέντρο έτσι ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τις «ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ». Πιο συγκεκριμένα για τις εν λόγω ημέρες και από 20:00 έως 24:00 θα κλείσει :
 η οδός 14ης Μαΐου από την Λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι το ύψος της Φυλής,
 η οδός Ιωακείμ Καβύρη από την Παλαιολόγου μέχρι το ύψος της Ανατολικής Θράκης,
 όλες οι παράλληλες με την Λεωφόρο Δημοκρατίας που περικλείονται από τις δύο παραπάνω
 καθώς και το τμήμα της Βενιζέλου από την Καβύρη μέχρι και την Δραγούμη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πέμπτης 31.07.2014 – μετά τις 21:00
 Μουσική επένδυση με DJ στην συμβολή των οδών 14ης Μαΐου με Λ.Δημοκρατίας και χορευτικά από τους Ritmo del Arte.
 Μουσική επένδυση με DJ στην συμβολή των οδών 14ης Μαΐου με Φυλής και χορευτικό Zumba.
 Μουσική επένδυση με DJ στην συμβολή των οδών Ι. Καβύρη με Αίνου και χορευτικό Oriental.
 Μουσική επένδυση με DJ στην Βενιζέλου ανάμεσα σε Ι.Καβύρη & Ι.Δραγούμη.
 Εκδήλωση από το «Χαμόγελο του παιδιού» με παιδική Zumba και δημιουργική απασχόληση παιδιών από το Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης επί της Λ.Δημοκρατίας, μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου. * από τις 20:00
 Επίδειξη street handball από τους “Κύκλωπες” και συμμετοχή μικρών παιδιών σε αυτοσχέδια τουρνουά επί της Κ. Παλαιολόγου, από τις 21:00.
 Επίδειξη ζαχαροπλαστικής από τον Θωμά Γκαβανόζη και bazaar γλυκισμάτων υπέρ του Κέντρου Ημέρας Αυτιστικών Ατόμων “Άγιος Βασίλειος”.
 Επίδειξη χορευτικού ΣΥΡΤΑΚΙ από πολυπληθής ομάδα χορευτών επί της 14ης Μαίου.
 Pro evolution soccer (Playstation) επί της 14ης Μαΐου στο ύψος του 3ου Νηπιαγωγείου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρασκευής 01.08.2014 – μετά τις 21:00
 Συναυλία του μουσικού συγκροτήματος “1000 Χρόνια” στην συμβολή των οδών 14ης Μαΐου με Λ.Δημοκρατίας.
 Συναυλία νεαρών καλλιτεχνών στην συμβολή των οδών 14ης Μαΐου με Φυλής.
 Συναυλία της Εύας Κανατά στην συμβολή των οδών Ι. Καβύρη με Αίνου.
 Συναυλία από την Pico live band στην Βενιζέλου ανάμεσα σε Ι.Καβύρη & Ι.Δραγούμη.
 Δημιουργική Απασχόληση από το Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης επί της Λ.Δημοκρατίας, μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου.
 Ποδόσφαιρο δρόμου από Ακαδημία ποδοσφαίρου και συμμετοχή μικρών παιδιών σε αυτοσχέδια τουρνουά επί της Κ. Παλαιολόγου από τις 21:00.
 Επίδειξη χορευτικού ΣΥΡΤΑΚΙ από πολυπληθής ομάδα χορευτών στο παραλιακό μέτωπο, μπροστά από το Νομαρχείο.
 Pro evolution soccer (Playstation) επί της 14ης Μαΐου στο ύψος του 3ου Νηπιαγωγείου.

Σημειώνεται ότι για τις δύο νύχτες, σε όλους τους κλειστούς δρόμους θα περιφέρονται mascots γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων και ξυλοπόδαροι που θα μοιράζουν συμβολικά δώρα στα παιδιά ενώ πληθώρα ατομικών εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα σε όλο το γεωγραφικό εύρος της Αγοράς από εμπορικές επιχειρήσεις και καφέ.