Εκτός Κοινωνικής Συμμαχίας και ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, από την Καβάλα Γιώργος Γερομάρκος με την ακόλουθη δήλωση:»Η προχθεσινή, τελευταία, συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αποτέλεσε για μένα το κλείσιμο ενός σημαντικού αυτοδιοικητικού κύκλου. Αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά. Στον τομέα που ο απερχόμενος περιφερειάρχης μου ανέθεσε να υπηρετήσω, παρουσιάστηκε αξιόλογο, σημαντικό και μετρήσιμο, θετικό έργο σε περιφερειακό επίπεδο. Πιστεύω ακράδαντα ότι τέθηκαν οι βάσεις για μια νέα εποχή που θα καταστήσει την περιφέρεια ΑΜΘ αυτοτελή τουριστικό προορισμό με διεθνές brand name.
Σήμερα δηλώνω ότι αποχωρώ από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ διαφωνώντας κάθετα με την στρατηγική και τις διαφαινόμενες πρακτικές της επόμενης μέρας. Τους ακριβείς λόγους θα τους παρουσιάσω σε επόμενο, εύλογο χρονικό διάστημα.
Παραμένω πολιτικά ενεργός υπηρετώντας αξίες και αρχές με συνέπεια όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου για την μέχρι τώρα γόνιμη και πρωτόγνωρη για μένα συνεργασία τους
Πάνω απ’όλα όμως ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους εκείνους τους συμπολίτες μου που βρέθηκαν στο πλάι μου και στήριξαν την πορεία μου. Σε αυτούς και μόνο απολογούμαι και αυτούς θεωρώ εντολείς της πορείας.
Ο αγώνας συνεχίζεται….
Γιώργος Γερομάρκος»

Από την Κοινωνική Συμμαχία έχουν αποχωρήσει αρκετά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Ούστογλου, ενώ πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συνεχείς ήταν οι αρνήσεις πρώην υποψηφίων σε νέα υποψηφιότητά τους.
Πρέπει να τονιστεί ότι ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας και απερχόμενος περιφερειάρχης ΑΜΘ, παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος.