Σε μία αίθουσα κατάμεστη, από δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και συγγενείς τους πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ορεστιάδας.
Η ορκωμοσία, είχε και απρόοπτα, καθώς την ώρα που ορκίζονταν ο δήμαρχος, τοπικός σύμβουλος Βύσσας εκλεγμένος με την παράταξη Παντσίδη, άρχιζε να φωνάζει ότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο, καθώς υποστήριζε ότι έπρεπε στην τελετή να αναφερθεί ότι θα ακολουθήσει θρησκευτικός όρκος.
Η διαδικασία πάντως, συνεχίστηκε κανονικά με τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους να ορκίζονται μετά το δήμαρχο, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ο πολιτικός όρκος, τον οποίο επέλεξαν ο Βαλάντης Παντσίδης, η Μαρία Γκογκουσκίδου και ο Σταμάτης Γκατζίδης.
Στις ομιλίες τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων, αναφέρθηκαν στις δύσκολες οικονομικά μέρες για την τοπική αυτοδιοίκηση και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης σε δήλωσή του τόνισε: «Είναι μία μέρα και συγκίνησης, αλλά περισσότερο είναι μέρα ευθύνης γιατί ξεκινάει μία πορεία που θα είναι δύσκολη για την επόμενη πενταετία. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι μεγάλες, τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά αυτό δεν μας πτοεί.
Νομίζω ότι η σύσταση του νέου δημοτικού συμβουλίου εγγυάται, ότι ο αγώνας αυτός θα έχει αποτελέσματα και για το δήμο και για τους δημότες.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.