Χιλιάδες κάτοικοι της Ορεστιάδας υποδέχτηκαν τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο πατριάρχης, στην ομιλία του μίλησε για τους ιστορικούς δεσμούς του πατριαρχείου με τη Θράκη, τονίζοντας ότι το πατριαρχείο βρίσκεται σε θρακική γη.
Χαρακτήρισε την πόλη της Ορεστιάδας ευλογημένη και τόνισε ότι αισθάνεται συνδημότης με τους Ορεστιαδίτες.
Ο κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε και στις ανασκαφές της Αμφίπολης, οι οποίες έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, λέγοντας: «Η γη της Θράκης και της ευρυτέρας Ελλάδος συντηρεί και κρύπτει την κληρονομιά μας, την οποία σταδιακώς μας αποδίδει, ως μετά θαυμασμού και εγκαυχήσεως παρακολουθούμεν τας ημέρας ταύτας στην ιστορική Αμφίπολη της πλησιοχώρου της Ανατολικής Μακεδονίας».

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, εκτός από τις τυπικές προσφωνήσεις και αναφορές, επεκτάθηκε και στα προβλήματα που έχει η περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή χάνει τους νέους κατοίκους της, καθώς δεν υπάρχουν δουλειές, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην απέναντι πλευρά των συνόρων.
Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, ο οικουμενικός πατριάρχης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ορεστιάδας.
Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

Δείτε το βίντεο.