Της Κικής Ηπειρώτου, από την Εφημερίδα «Η Γνώμη»
Το «πράσινο φως», που συνιστά ένα τυπικό, αλλά ουσιαστικό βήμα προς τον μακρύ δρόμο για την

υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου της ανάπλασης και αξιοποίησης των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έδωσε με απόφασή του στις 24 Οκτωβρίου 2014 ο γενικός γραμματέας Λιμένων Αθανάσιος Χριστόπουλος.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Ναυτιλίας αποφάσισε να εγκρίνει την διαδικασία έκδοσης της άδειας δόμησης από την αρμόδια Υπηρεσία για το έργο «Ανάδειξη – Αξιοποίηση των Ιστορικών Αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι <Αποκατάσταση και Αλλαγή χρήσης Αποθηκών 1-3-4 και ανέγερση νέων κτιρίων στη θέση 2-5>» εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε.
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, «αφού εκδοθεί η προαναφερθείσα άδεια δόμησης, αυτή θα πρέπει να υποβληθεί στην Υπηρεσία μας μαζί με την Απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν.4014/2011 (Α΄ 209), όπως ισχύει, ή Βεβαίωση απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης αυτής για το συγκεκριμένο έργο. Ακολούθως η Υπηρεσία μας θα προωθήσει τις διαδικασίες έκδοσης της απαιτούμενης, σύμφωνα με το άρθρο 46, παρ. 4, του Ν. 4150/2013 (Φ.Ε.Κ. 102 Α΄) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41, παρ 3, του Ν.4256/2014 (ΦΕΚ 92 Α΄), Απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, η οποία επέχει θέση άδειας κατασκευής του έργου».
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστος Γερακόπουλος επισήμανε πως πρόκειται για μία τυπική, αλλά ουσιαστική εξέλιξη, που αποτελεί ένα βασικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης του έργου. Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή αναμένει από μέρα σε μέρα μία σημαντικότερη και ουσιαστικότερη ανακοίνωση, αυτή της έγκρισης του δανείου που κατά πλειοψηφία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο το περσινό καλοκαίρι, προκειμένου μέσω του προγράμματος Jessica και βάσει των υπαρχουσών μελετών, αλλά και της οικοδομικής άδειας που εξασφαλίστηκε με την απόφαση Χριστόπουλου, να ξεκινήσει, επιτέλους, η υλοποίησή του.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA