Ανοιχτή επιστολή στον υφυπουργό εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο και στον περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη, έστειλε ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης αναφέρεται στις πλημμύρες και ζητάει από τον υφυπουργό και τον περιφερειάρχη να ενημερώσουν τους Εβρίτες για τις επαφές που γίνονται με τη Βουλγαρία και την Τουρκία για το θέμα.
Στην επιστολή ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρει:
Με όλο τον σεβασμό και την εκτίμηση που σας έχω για την προσπάθεια που καταβάλλεται σχετικά με την επίλυση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Έβρου, θα ήθελα να σας επισημάνω κι εγώ από την πλευρά μου, την τραγική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του βορείου Έβρου, αλλά και ολόκληρου του νομού, καθώς απειλούνται, και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη καταστραφεί, οι περιουσίες τους.
Οι πλημμύρες στον Έβρο είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν και κάθε χρόνο, όπως και φέτος, παραμένει το ίδιο. Δυστυχώς, και αυτή τη χρονιά, κάτοικοι από την περιοχή του Πέπλου, του Πυθίου, του Ορμενίου και πολλών άλλων περιοχών, συνεχίζουν να είναι θεατές στο ίδιο έργο για ακόμη μια φορά.
Κάνω έκκληση, να ενημερώσετε επακριβώς τους ανθρώπους αυτούς για τα αποτελέσματα των συζητήσεων που γίνονται σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες τη Βουλγαρία και την Τουρκία και αφορούν τη διαχείριση των υδάτων του ποταμού Έβρου και τη δημιουργία υποδομών.
Αν δεν υπάρξει άμεσα αποτέλεσμα στην κατεύθυνση λήψης μέτρων που θα εγγυώνται επιτέλους την οριστική λύση της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού, θα πρέπει το ελληνικό κράτος να προστατέψει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των κατοίκων του Έβρου.
Ουζουνίδης