αγρότες πορείαΑπό το πρωί βρίσκονται στο τελωνείο των Κήπων εκατοντάδες αγρότες με τρακτέρ και διαμαρτύρονται για τη μη υλοποίηση δεσμεύσεων από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων όσον αφορά στις ζωονόσους και στις αποζημιώσεις. Παράλληλα υπάρχει μία σειρά αιτημάτων, για τα βοσκοτόπια, τις εξισωτικές και άλλα χρόνια προβλήματα.
Η αστυνομία, απέκλεισε την πρόσβαση στην Εγνατία και τα τρακτέρ κινούνταν από τον παλιό δρόμο κι εκεί όμως υπήρχε μπλόκο από κλούβες των Ματ. Οι αγρότες με κίνηση ματ, βρήκαν τρύπα στην περίφραξη της Εγνατία και μπήκαν με τα τρακτέρ τους σ’ αυτή με αποτέλεσμα κλείσει το ρεύμα προς Ηγουμενίτσα.

Την ίδια ώρα από την απεργία των τελωνειακών, είχε προκληθεί μεγάλη ουρά από φορτηγά τα οποία ανέμεναν να περάσουν τα σύνορα.

Οι αγρότες από την αρχή είχαν δηλώσει ότι η κίνηση ΙΧ και λεωφορείων δεν θα παρεμποδίζονταν.

Στο μεταξύ κι ενώ υπήρχε ο αποκλεισμός, οι αγρότες απείλησαν να βγάλουν τις μπάρες της Εγνατία, προκειμένου να περάσουν τα τρακτέρ και στα δύο ρεύματα του δρόμου, απειλή που τελικά δεν πραγματοποίησαν, ενώ παρά την ένταση, τονίστηκε ότι δεν υπήρχε διάθεση σύγκρουσης με τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που υπήρχαν.
Αυτή την ώρα, η εικόνα δεν έχει αλλάξει. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων αγροτών και κτηνοτρόφων βρέθηκαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης.