Μέσα από λίγες Τσουκνάδηςλέξεις, ο Ιωακείμ Τσουκνάδης αποχαιρετεί τους πολίτες, τους φίλους και τους συναδέλφους τους με τους οποίους συνεργάστηκε στην ΕΛΑΣ. Ο κ. Τσουκνάδης αποστρατεύτηκε με το βαθμό του αντιστρατήγου. Στο μήνυμά του, το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε:
Έφτασε η στιγμή μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας να αφήσω τη μεγάλη και στοργική αγκαλιά του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενός σώματος που η τιμή, η υπερηφάνεια και η αυταπάρνηση των στελεχών του, το έχουν καταξιώσει στη συνείδηση του λαού μας.
Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα, η επιθυμία μου όμως να βρεθώ στην πόλη μου, στην οικογένιά μου και στους φίλους μου μεγάλη.
Νοιώθω ευλογημένος που με αξίωσε ο Θεός να καταλάβω αξιώματα και θέσεις και να μπορέσω έτσι να φανώ κατά το δυνατό χρήσιμος στους πολίτες των τόπων που υπηρέτησα. Η αγάπη τους και η φιλία τους αποτελούν για μένα τα παράσημα που έχω παρακαταθήκη.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για την αγάπη και τη φιλία σας, την οικογένειά μου που με στήριξη όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τους συναδέλφους μου οι οποίοι με τίμησαν με τη συνεργασία τους και με ανέδειξαν μέσω αυτής.
Εύχομαι να είστε όλοι γεροί και η χαρά να σας ακολουθεί για πάντα.