Σε μεγάλο πονοκέφαλο για τους κατοίκους και το δήμο Ορεστιάδας, έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο δρόμο Φυλάκιο – Γέφυρα Ελιάς. Ο δρόμος, έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τα νερά του Άρδα, τα οποία περνούσαν ορμητικά από πάνω του στις τελευταίες πλημμύρες. Λίγα μέτρα από το ποτάμι, οι καταστροφές δεν αφορούν μόνο το δρόμο, αλλά χωράφια, καλλιέργειες υποδομές.

Στη δεξιά πλευρά του δρόμου, πηγαίνοντας προς τη γέφυρα, πρανές δεν υπάρχει, ενώ σε σημεία φαίνεται ότι η άσφαλτος βρίσκεται στον αέρα για πολλά μέτρα και οι οδηγοί φοβούμενοι την κατάρρευση κινούνται στη μέση του δρόμου.
Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη καθώς ήδη δεκάδες τρακτέρ περνούν από πάνω του.
Ο δήμος Ορεστιάδας, αναζητεί χρηματοδότηση, προκειμένου να γίνει η πολυδάπανη αποκατάσταση.
Στο μεταξύ, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ενώ τοποθετήθηκε σήμανση για την ασφάλεια των διερχόμενων, αυτή ως δια μαγείας έκανε φτερά, πιθανώς επειδή κάποιοι έκλεψαν τα σήματα!

Αν διακοπεί η κυκλοφορία προς και από την Ελιά, η πρόσβαση προς το Τρίγωνο θα γίνεται μόνο μέσω Καστανεών ή Πενταλόφου, καθώς ο δρόμος Κόμαρα – Ελιά είναι κλειστός εδώ και μήνες, λόγω ανακατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να περάσει στο Τρίγωνο θα κάνει υπερπολλαπλάσια χιλιόμετρα, αντί για τα πέντε που κάνει σήμερα.
δρόμος Φυλάκιο - Ελιά

πρανές