ανακύκλωσηΑνοιχτή επιστολή προς τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, ψυχαγωγίας και υγειονομικού ενδιαφέροντος, του αντιδημάρχου Ορεστιάδας Γιάννη Παπαϊωάννου για το θέμα της ανακύκλωσης γυαλιού που ξεκίνησε στην Ορεστιάδα.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Ο Δήμος Ορεστιάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΜΑΘ ΑΑΕ) σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών σε τριάντα οκτώ (38) επιλεγμένα σημεία του Δήμου Ορεστιάδας.
Στο προσεχές διάστημα θ’ ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες ενημερωτικές επισκέψεις σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης και καφέ – μπαρ του Δήμου καθώς το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ανακύκλωσης γυαλιού αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης. Για το λόγο αυτό και οι κώδωνες έχουν τοποθετηθεί στα σημεία εκείνα όπου υπάρχουν και λειτουργούν εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ – μπαρ στα οποία γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Παπαϊωάννου Ιωάννης απευθύνει έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες εστίασης και καφέ – μπαρ να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα, δίνοντας στους εργαζόμενους της επιχείρησής τους κατάλληλες οδηγίες, ώστε ν’ αποθέτουν στο εσωτερικό των μπλε κωδώνων συλλογής γυαλιού τις ποσότητες γυάλινων συσκευασιών που θα συλλέγονται χωριστά στην επιχείρησή κατά τη διάρκεια κάθε εργάσιμης ημέρας.
Η συνεργασία σας κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος.
Ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας
Παπαϊωάννου Ιωάννης