Τομαδάκης φωτοΜε το θέμα της «έτσι θέλω» παρεμβολής βουλγάρικων και τούρκικων δικτύων κινητής τηλεφωνίας, εντός της Ελλάδας ασχολείται ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης. Ο βουλευτής καλά κάνει, καθώς ο ρόλος του είναι να ρωτάει και να αναδεικνύει τα προβλήματα.
Έτσι, ο νέος βουλευτής ακολουθώντας την ορθή τακτική, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό οικονομίας, υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού Γιώργου Σταθάκη για τα προβλήματα (και οικονομικά, από την επιβάρυνση των λογαριασμών) που δημιουργούνται από τη συνεχή «είσοδο» βουλγάρικων και τούρκικων δικτύων κινητής τηλεφωνίας στα κινητά όσων κατοικούν στον Έβρο.
Πρόβλημα χρόνιο, υπαρκτό, άλυτο.

Από την πρώτη στιγμή που τα κινητά έφτασαν και στον Έβρο, το πρόβλημα υπάρχει.
Θυμάμαι για πρώτη φορά είχα ασχοληθεί δημοσιογραφικά το 2004, όταν κι εγώ είχα αγανακτήσει. Ήταν η περίοδος που ξεκίνησα να αγαπώ λίγο παραπάνω το Τρίγωνο και το επισκεπτόμουν συχνά. Το ρεπορτάζ το είχα κάνει στα Δίκαια. Το πρόβλημα βέβαια, έντεκα χρόνια μετά, το 2015 εξακολουθεί να υπάρχει σ’  όλο τον Έβρο, ανάλογα με την εταιρία που συνδέει το κινητό σου τηλέφωνο.

Αλλού πιάνει καμπάνα, αλλού για να πιάσεις, πρέπει να ανέβεις στο καμπαναριό.

Για όσους δε το γνωρίζουν, τις τελευταίες εβδομάδες, τούρκικοι ραδιοσταθμοί έχουν ανοίξει σε ελληνικές συχνότητες, με αποτέλεσμα τα ελληνικά ραδιόφωνα, να ακούγονται στην καλύτερη περίπτωση με παρεμβολές.

Φυσικά, κανείς δεν περιμένει ότι ο υπουργός θα δώσει λύση. Μία απάντηση θα δώσει και θα περάσει κι αυτή στην ιστορία της βουλής.

Εδώ κανείς δεν ψάχνει πλέον το wi fi του Σαμαρά εκείνο το περίφημο που είχε υποσχεθεί στην εκπομπή του Πρετεντέρη. Με το welcome to Turkey θα ασχολούμαστε τώρα;

Γιάννης Τομαδάκης