ΙΚΑΚαταγγελία για τη λειτουργία ΙΚΑ στην Ορεστιάδα, από τη διοίκηση του εργατικού κέντρου Διδυμοτείχου!

Θετικό αποτέλεσμα για το αίτημα της παραμονής του ΙΚΑ στην Ορεστιάδα, έφερε η συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων και της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά με το διοικητή και υποδιοικητή του ΙΚΑ και με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στη συνάντηση, αφού αναλύθηκαν τα οικονομικά δεδομένα, αποφασίστηκε το ΙΚΑ να μεταφερθεί από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγάζεται, στα παλιά δικαστήρια της πόλης, σε χώρο που έχει παραχωρήσει και διαμορφώσει ο δήμος Ορεστιάδας.
Σε συνάντηση που ακολούθησε με τον υφυπουργό κοινωνικών ασφάλισεων Παύλο Χαϊκάλη, παρουσία και του αντιπεριφεριάρχη Έβρου Μήτσου Πέτροβιτς επιβεβαιώθηκε η βούληση να μην κλείσει το ΙΚΑ Ορεστιάδας. Από την πλευρά του κ. Χαϊκάλη, επισημάνθηκε ότι το ΙΚΑ Ορεστιάδας αποτελεί εθνικό ζήτημα και πρόσθεσε πως επείγει η ανάγκη μελέτης για το ποιο κτήριο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ώστε να μεταστεγασθεί το υποκατάστημα.
Η Νατάσα Γκαρά, υπογράμμισε πως οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, να προτείνουν και να διεκδικούν το καλύτερο για τον τόπο τους. Επίσης, διεμήνυσε πως οι κάτοικοι του Έβρου πρέπει συλλογικά και σε συνεργασία να διεκδικούν την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη όλου του νομού.

Στο μεταξύ, έγινε και επίσημα πλέον γνωστό, ότι το εργατικό κέντρο Διδυμοτείχου έχει προχωρήσει σε δύο καταγγελίες για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ στην Ορεστιάδα. Μάλιστα στη δεύτερη καταγγέλλει τη διοίκηση του ΙΚΑ ότι δεν εφαρμόζει την απόφαση του 2012 για μεταφορά του ΙΚΑ Ορεστιάδας στο Διδυμότειχο, με αποτέλεσμα να υπάρχει επιβάρυνση από την καταβολή των ενοικίων.