ΜητσοτάκηςΤον Έβρο, επισκέφτηκε την Κυριακή ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, αρχικά επισκέφτηκε τις Καστανιές και στη συνέχεια την Ορεστιάδα, όπου μίλησε σε οπαδούς του κόμματός του σε κεντρικό καφέ. Αποχωρώντας από την πόλη και πριν συνεχίσει την περιοδεία του στο νομό επισκέφτηκε κι άλλες καφετέριες προκειμένου να χαιρετήσει πολίτες.
Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με τον γνωστό συνδικαλιστή Χάρη Κουσινίδη, ο οποίος δεν του χαρίστηκε.
Το περιστατικό το περιγράφει ο ίδιος ο Χάρης Κουσινίδης:
Κυριακή μετά το μεσημέρι, γύρω στις 12.30, κάθομαι οικογενειακώς στο καφέ <<ΕΝ ΚΑΡΑΓΑΤΣ>> στην πλατεία Ν.Ορεστιάδος.
Αντιλαμβάνομαι ότι στα μαγαζιά από την απέναντι πλευρά της πλατείας υπάρχει κάποια <<κινητικότητα>>. Δεν αργεί να έρθει η είδηση. Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιοδεύει στην περιοχή για να προβάλλει την υποψηφιότητά του στη Ν.Δημοκρατία. Δεν μπορεί λέω, θα περάσει κι από δω. Ας τον υποδεχτούμε!
Σε λίγο καταφθάνει ζωηρός και χαμογελαστός. Συνοδεύεται από τον Βουλευτή Έβρου κ.Δημοσχάκη κι από λίγα στελέχη του κόμματός του, τα περισσότερα άγνωστα σε μένα. Έρχεται στην καφετέρια! <<Καλώς τον Υπουργό των απολύσεων>>, του φωνάζω. Μου προτείνει το χέρι. Αρνούμαι και ξαναφωνάζω: <<Καλώς τους υπαλλήλους της τρόικας>>, <<Καλώς τον Υπουργό της SIEMENS>>. Απομακρύνεται από το κατάστημα, γελώντας αμήχανα … Του ξαναφωνάζω: <<Τέσσερις συναδέλφισσες από τα ΕΠΑΛ Διδ/χου και Ν.Ορεστιάδος σε ψάχνουν για να σε ευχαριστήσουν για τη διαθεσιμότητά τους>>. Σε ψάχνουν… Σε υποστήριξή μου βγαίνει από το κατάστημα και συνάδελφος καθηγητής. Ξαναφωνάζουμε: <<Ρημάξατε την πατρίδα μας>>, <<Ρημάξατε τον ακριτικό μας νομό>>, <<Σα δε ντρέπεστε κι έρχεστε επισκέψεις κι όλας>>. Απομακρύνεται κι αυτός και η περιοδεία του…
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, αισθανθήκαμε ότι είχαμε υποχρέωση εκ μέρους υμών των συναδέλφων μας, εκ μέρους των εργαζομένων, εκ μέρους των αγροτών και των επαγγελματιών της περιοχής μας, που καταστραφήκαμε από τέτοιους πολιτικούς κι από τις πολιτικές που επέβαλαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο. Ο νεοφιλελευθερισμός κι ο ραγιαδισμός δεν θα περάσουν. Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι ψηλά το κεφάλι. Δεν τους φοβόμαστε όποιοι κι αν είναι, όπως κι αν ονομάζονται. Στο τέλος θα νικήσουμε!
Την άλλη φορά κ. Μητσοτάκη, εάν το μάθουμε εγκαίρως ότι έρχεστε, δε θα μπορέσετε να περάσετε από τη Ν.Ορεστιάδα, όπως ακριβώς συνέβη και στον Πρωθυπουργό των απολύσεων κ.Σαμαρά πριν από κάποιους μήνες…

Κουσινίδης Χάρης, εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαιδεύσεως, μέλος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΒΡΟΥ