αστυνομίαΠέντε ηλικιωμένους κατάφεραν να εξαπατήσουν τρία άτομα, αποσπώντας τους συνολικά 8.500 ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 30χρονος και αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί του.
Οι δράστες, τηλεφωνούσαν σε σπίτια κι έλεγαν σ’ όσους απαντούσαν στην κλήση ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο κι ότι απαιτούνται χρήματα για να μη μπει φυλακή.
Την Πέμπτη το μεσημέρι, άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία 68χρονη κι αφού την παγίδεψε, πήγε στο σπίτι της ο 30χρονος συλληφθείς και παρέλαβε 1000 ευρώ.
Αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για την απάτη και λίγο αργότερα με βάση την περιγραφή συνέλαβαν τον 30χρονο.
Στη κατοχή του δράστη, βρέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες, τον τελευταίο μήνα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, εξαπάτησαν ακόμη τέσσερις ηλικιωμένες, ηλικίας από 75 έως 85 ετών, στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, αποσπώντας από αυτές συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ.
Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι δράστες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν στην Κομοτηνή, ακόμη δώδεκα ηλικιωμένα κυρίως άτομα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Το thraki Νεα, επανελλειμένως έχει παρουσιάσει περιστατικά και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.
Διαβάστε: Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη απάτη εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών