Ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός είναι γνωστός για τον δυναμικό του χαρακτήρα, τις πολλές συμπάθειες και τις πολλές αντιπάθειες.
Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για πολλά όσον αφορά τα εθνικά θέματα και κυρίως για το θέμα της δασκάλας του Δερείου Χαράς Νικοπούλου.
Ο κ. Πουλιλιός τις τελευταίες μέρες, πρωταγωνιστεί και πάλι στο πανελλήνιο, καθώς τ όνομά του αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του defencenet.

Η ιστοσελίδα που ασχολείται με αμυντικά θέματα ανέφερε πριν λίγες μέρες ότι ο δήμαρχος Σουφλίου απαίτησε να σταματήσει το έργο της κατασκευής της τάφρου του Έβρου γιατί έχει «αρνητικές οικολογικές επιπτώσεις στην περιοχή και δεν προσφέρει στην αμυντική προσπάθεια». Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ.

Το defencenet επανέρχεται στο θέμα της τάφρου και του δημάρχου Σουφλίου και με άρθρο σε άρθρο του αναφέρει: «Ιδού η επιστολή- όνειδος που σταμάτησε την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου!»

Στο άρθρο παρουσιάζεται επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Σουφλίου ύστερα από ομόφωνη γνώμη των μελών του δημοτικού συμβουλίου και τη συζήτηση που προηγήθηκε στο συμβούλιο παρουσία προέδρων του ΤΟΕΒ, κατοίκων και αγροτών, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με τη διάνοιξη, για λόγους που σχετίζονται με τη νέα χάραξη της εθνικής οδού και τη μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής.

Το thraki Νεα, επικοινώνησε με τον κ. Πουλιλιό, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο κι ότι την επιστολή την έστειλε το ΓΕΣ.
Κλείνοντας την επικοινωνία μας, ο κ. Πουλιλιός είπε χαριτολογώντας, «δίνω και εντολές στην τρόικα».

Ο δήμαρχος πολλές φορές έχει σχολιάσει αποφάσεις της κυβέρνησης. Το τελευταίο διάστημα δεν το έχει πράξει, καθώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις καλύπτουν επιτόπια ρεπορτάζ εκτός Αλεξανδρούπολης.
Έστω και με το δημοσίευμα αυτό, ο δήμαρχος κατάφερε να σχολιάσει και πάλι. . . Τουλάχιστον δε χάνει το χιούμορ του.