Βουλγαρικός δρόμοςΣε 1,3 εκατ. αφίξεις διαμορφώθηκε ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν τη Βουλγαρία τον φετινό Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 3,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Οι αφίξεις γενικού χαρακτήρα αυξήθηκαν κατά 42,2%, ενώ οι αφίξεις για επαγγελματικούς λόγους κατά 4,6%. Ο δε αριθμός των τουριστών που έφτασε στη Βουλγαρία για αναψυχή και τουρισμό μειώθηκε κατά 23,9%.
Από την άλλη πλευρά, κατά τον ίδιο μήνα, τα ταξίδια των Βουλγάρων πολιτών στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 13,9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2014. Οι Βούλγαροι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Τουρκία αυξήθηκε 34,1%, την Ελλάδα 32%, τη Γερμανία 14,1%, αλλά και την Ισπανία 11,2%.
Η Βουλγαρία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του επαγγελματικού τουρισμού, αλλά και του τουρισμού αναψυχής, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική θέση της, ως ενδιάμεσο τουριστικό ευρωπαϊκό προορισμό.
Για τον λόγο αυτό, κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει κάνει τουριστικά ανοίγματα προς τις ασιατικές χώρες, εξετάζοντας, με ουσιαστικό τρόπο, την ανάπτυξη των διμερών τουριστικών σχέσεών της με την Κίνα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ