Στην Κομοτηνή σήμερα, 2 Απριλίου 2019, ημέρα Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής, που συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεών του σε έκτακτη συνεδρίαση, έπειτα από νόμιμη πρόσκληση της Προέδρου Κλεοπάτρας Στογιαννίδου και μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γεωργίου Πετρίδη στο άκουσμα της θλιβερής αναγγελίας του θανάτου της Ελένης Αντωνιάδου εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της εκλιπούσης και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπό της.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής πληροφορήθηκε με αισθήματα βαθύτατης θλίψης τον θάνατο της εξαίρετης συμπολίτισσάς μας Ελένης Αντωνιάδου, η οποία διετέλεσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κατά τα έτη 1989-1990 επί Δημαρχίας του αειμνήστου Δημάρχου Ανδρέα Στογιαννίδη και υπηρέτησε ως δημοτική σύμβουλος τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Κομοτηνής επί πέντε συναπτές τετραετίες από το 1979 έως και το 1998. Η Ελένη Αντωνιάδου υπήρξε μία πολυσχιδής προσωπικότητα, που αποτέλεσε σύμβολο για τον Δήμο Κομοτηνής, καθώς αφιέρωσε τη ζωή της στην ενεργή συμμετοχή στα κοινά και υπηρέτησε με ήθος, αφοσίωση, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Κομοτηνής, προσφέροντας όλες της τις δυνάμεις για την πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου. Διακρίθηκε για την ποιότητα και πραότητα του χαρακτήρα της, την εντιμότητα και ακεραιότητά της, για την αγάπη της προς τον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα για την αθόρυβη προσφορά της προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Το έργο της ήταν πολύπλευρο και την καθιστά φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους νεότερους, προς τους οποίους έδινε πάντοτε αφειδώς και με αγάπη τη στήριξη και τη μητρική συμβουλή της.
Ας αναπαύεται εν ειρήνη στην γη της Κομοτηνής, του τόπου αυτού που αγάπησε βαθιά και υπηρέτησε με αφοσίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου να αποτίσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στην εκλιπούσα
α π ο φ α σ ί ζ ε ι ο μ ό φ ω ν α
Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του Σώματος για την απώλεια μίας εκ των ικανοτέρων και παλαιοτέρων στελεχών της αυτοδιοίκησης, που με την προσωπική και πολιτική της δράση τίμησε τον τόπο και την κοινωνία μας.
Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια της εκλιπούσης.
Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να κυματίσει μεσίστια κατά την ώρα της εκφοράς της η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο Κομοτηνής.
Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό της εκλιπούσης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να παραστούν ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εξόδιο ακολουθία της.
Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία και να επιδοθεί στην οικογένεια της εκλιπούσας.
Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Αιωνία της η Μνήμη

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 149/2019
Έγινε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ