Τον πρώην πρόεδρο του παραρτήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μενέλαο Μαλτέζο βράβευσε το Οικονομικό Επιμελητήριο.
Ο κ. Μαλτέζος με μήνυμά του, δίνει τις ευχαριστίες του για την αναγνώριση της προσφορά του.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 ήταν μια ιδιαίτερα τιμητική και συγκινητική ημέρα για μένα. Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ενημερωτικής εκδήλωσης του 1ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε συνεργασία με τον σύλλογο Λογιστών Ροδόπης, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης, μου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα απο το Δ.Σ. του 1ου Π.Τ. Θράκης Ο.Ε.Ε. για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά μου στον θεσμό του Ο.Ε.Ε.
Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που όλα τα χρόνια από το 1995 έως τις αρχές του 2019 με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, εκλέγοντάς με τις περισσότερες φορές πρώτο σε ψήφους στην τοπική διοίκηση αλλά και ως μέλος της Αντιπροσωπείας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Θα ήθελα επίσης να απευθύνω τις θερμές ευχαστίες μου στην Τοπική Διοίκηση για την ομόφωνη απόφασή της να με τιμήσει για την προσφορά μου.

Με την παρούσα ανάρτησή μου θέλω να απευθυνθώ προς όλους τους συναδέλφους, μέλη του Π. Τ. Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και λογιστές φοροτεχνικούς.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από 14 χρόνια παρουσίας μου ως προέδρου και είκοσι τέσσερα συνολικά χρόνια Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού παραρτήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ολοκληρώθηκε ένας μακροχρόνιος κύκλος συμμετοχής μου στο θεσμό από τον παρόντα θώκο. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, το οποίο, μετά λόγου γνώσεως και συναισθημάτων, συνιστά τα καλύτερα επαγγελματικά και προσωπικά μου χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια είχα την τιμή και το προνόμιο να εκλέγομαι από τους συναδέλφους και να συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο προσπαθώντας διαρκώς για την ανάδειξη και εύρυθμη λειτουργία του επαγγέλματος του οικονομολόγου. Μέσα σε αυτή την πορεία γνώρισα συναδέλφους, αλλά κυρίως ανθρώπους, με τους οποίους μοιραστήκαμε γνώση, προβληματισμούς, προκλήσεις αλλά και συγκρούσεις, οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μου κρατώντας μόνο θετικά στοιχεία.

Οι ζυμώσεις και ο εποικοδομητικός διάλογος ήταν συνεχής μεταξύ των συναδέλφων οικονομολόγων, τόσο στα πλαίσια του Δ.Σ., όσο και στην κοινή συμπόρευση στο δύσκολο αγώνα της καθημερινότητας για την αξιοπρεπή επιβίωση, χωρίς εκπτώσεις στην παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου. Για αυτό το λόγο όλες οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και οι πρωτοβουλίες που πήραμε αυτά τα χρόνια είχαν ως γνώμονα την ενίσχυση, στο μέτρο του δυνατού, του επαγγελματία οικονομολόγου και λογιστή.

Ταυτόχρονα, οι τακτικές παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα της τοπικής κοινωνίας της Θράκης, όπως οι αναπτυξιακοί νόμοι, θέματα φορολογίας, αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο για τα χρυσωρυχεία, κ.α., ανέδειξαν το παράρτημα του οικονομικού επιμελητηρίου ως βασικό θεσμό, αρωγό και σύμβουλο των τοπικών φορέων αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής εξουσίας σε αναπτυξιακά θέματα του τόπου.

Υπόσχομαι ότι μέσα από τη νέα θέση που καλούμαι να υπηρετήσω, ως μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε να επιτελείται ο ρόλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας και η προαγωγή της εφαρμογής των οικονομικών επιστημών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του τοπικού τμήματος για την αμέριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και την ιδιαίτερη τιμή να με εκλέξουν ως πρόεδρο του τμήματος Θράκης Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Οι ευχές και οι σκέψεις μου θα είναι διαρκώς στους νέους συναδέλφους που αναλαμβάνουν τη διοίκηση και οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι με τις ιδέες τους θα δώσουν νέα δυναμική και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του θεσμού.

Με εκτίμηση,
Μενέλαος Φ. Μαλτέζος