Δυναμική νίκης δίνει η μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι φίλοι του συνδυασμού «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή». Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή», πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Μαυρίδης, μίλησε για το έργο της πενταετίας που πέρασε και μεταξύ άλλων τόνισε: Ενώ οι άλλοι κλείνουν δομές, εμείς δημιουργήσαμε δομές. Δημιουργήσαμε το ΙΕΚ, το ειδικό γυμνάσιο και λύκειο, μεταστεγάσαμε το ειδικό δημοτικό στο Θούριο, φτιάχνουμε το 4ο νηπιαγωγείο. Στο μεταξύ αναφέρθηκε και σε θέματα καθημερινότητας, υπογραμμίζοντας ότι επί θητείας του ξεκίνησε η ανακύκλωση στην Ορεστιάδα, με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής άνοιξαν πόρτες και άλλαξε ο εθνικός σχεδιασμός ενώ στα επόμενα χρόνια δε θα μεταφέρονται τα σκουπίδια στην Κομοτηνή γλυτώνοντας ένα δυσβάστακτο κόστος 800.000 ευρώ, ενώ εξασφαλίστηκε ώστε να φτιαχτεί μονάδα επεξεργασίας στη βιομηχανική περιοχή.

Τρέξαμε ευρωπαϊκά προγράμματα και καταφέραμε να είμαστε επικεφαλής εταίρος ανέφερε ο κ. Μαυρίδης. Στο μεταξύ ο δήμαρχος Ορεστιάδας χρησιμοποίηση σκληρή γλώσσα για το πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας. «Εμείς τολμήσαμε να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά. Διεκδικήσαμε με πάθος την ίδρυση μιας τρίτης πανεπιστημιακής σχολής, ενός τρίτου τμήματος στην πόλη. Στη μάχη αυτή, δυστυχώς δεν ήμασταν όλοι μαζί. Κάποιοι ασχημονούσαν και εξύβριζαν το δήμαρχο ότι έχανε τάχα τη νέα έδρα. Ασχημονούσαν και εξύβριζαν την ώρα της μάχης, όταν κάποιοι άνθρωποι, με πρωτεργάτη τον Κοσμήτορά μας δίναμε αυτή την τεράστια μάχη. Όταν κάποιοι άλλοι πάσχιζαν και έλεγαν, πάσχιζαν υποκριτικά και μιλούσαν για τη διάσωση και εξάπλωση του πανεπιστημίου ενώ από πίσω είχαν σχεδιάσει το να φύγει ένα τμήμα από τα δύο για να πάει στην Αλεξανδρούπολη, κάποιοι δε φύγαμε από το στόχο μας. Δείξαμε υπομονή δεν απαντήσαμε γιατί ήμασταν την ώρα της μάχης. Τα γεγονότα, ευτυχώς για την πόλη διέψευσαν αυτούς και δικαίωσαν εμάς που πιστέψαμε στο όνειρο. Όλοι έχετε πληροφορηθεί ότι το νέο πανεπιστημιακό τμήμα, το τμήμα τεχνολογίας επιστήμης τροφίμων και ποτών, είναι προ των πυλών και τον επόμενο μήνα ανακοινώνεται και επίσημα. Είναι πολύ δυσάρεστο να καλείσαι να αντιμετωπίσεις τον απόλυτο λαϊκισμό».

Η ομιλία του Βασίλη Μαυρίδη υπάρχει στο προφίλ του υποψηφίου δημάρχου Ορεστιάδας στο facebook, καθώς λόγω της εκλογικής νομοθεσίας υπάρχουν περιορισμοί στις αναρτήσεις βίντεο και στο διαδικτυακά μέσα.