Πάγια τακτική του thraki Νεα, είναι να μην ασχολείται με δημοσιεύματα άλλων ΜΜΕ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως πρέπει να αναφερθούμε, καθώς μας ζητήθηκε από συναδέλφους, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει αναφορά στο site μας, η οποία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Στη δημοσιογραφία, όπως και στη ζωή η υπομονή θεωρείται αρετή (νομίζουμε κάνουμε αρκετή γενικά και ειδικά).
Και η εγκράτεια αρετή είναι, αλλά αλλού τα καταφέρνεις κι αλλού δεν έχεις την ίδια επίδοση.
Στη δημοσιογραφία, η διασταύρωση της είδησης είναι βασικός κανόνας. Και σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαιρετικά απλό να διασταυρώσεις τα γεγονότα. Απλά αυτό που διαβάζεις, το διαβάζεις.
Μας πληροφόρησαν λοιπόν, ότι γράφτηκε σε σιτε που διαχειρίζεται πρώην στενότατος συνεργάτης υπουργού (με την ιδιότητα του δημοσιογράφου), ότι δημοσιεύσαμε μία επιστολή για την οποία δεν είχαμε γνώση ούτε καν της ύπαρξή της. Η υπόθεση αφορά στο ενδεχόμενο επέκτασης των δομών του Φυλακίου και στην αντίδραση του δήμου Ορεστιάδας, ειδικά του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη.
Και για να μην υπάρχει λάθος στη σύνταξη, δημοσιεύουμε ακριβώς αυτό που γράφτηκε για εμάς:
«Στην επιστολή αυτή, που είχε προαναγγείλει ότι θα δημοσιοποιήσει αλλά δεν το έκανε, παρά μόνο στο τοπικό σάιτ με έδρα την Ορεστιάδα που ανήκει στον υπάλληλο της Δημοτικής Τηλεόρασης Γιάννη Τομαδάκη, αλλά όπως τόνισε την κοινοποίησε και στους 4 βουλευτές του νομού, η απάντηση ενός εκ των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου ήταν ότι ο υπουργός Νότης Μηταράκης προγραμμάτιζε να επισκεφθεί την Ορεστιάδα. Όμως αυτό αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων στην Μόρια και θα γίνει μελλοντικά, άγνωστο πότε».

Επειδή αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα τα οποία διαβάζουν τα γραφόμενά μας με προσοχή, είναι δεδομένο ότι δεν έχουν βρει ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ την επιστολή που αναφέρει το δημοσίευμα, γιατί όχι μόνο δεν την δημοσιεύσαμε, αλλά και γιατί δεν είχαμε και γνώση ότι στάλθηκε επιστολή από τον δήμαρχο στον υπουργό.
Εμείς το μόνο που γράψαμε είναι αυτό που γνωρίζαμε.
Είχαμε γράψει λοιπόν στις 9 Σεπτεμβρίου ότι ο Μηταράκης θα επισκεφτεί την Ορεστιάδα (και μάλιστα είχαμε εκφράσει και επιφυλάξεις για την επίσκεψή του λόγο της Μόριας) – Διαβάστε ΕΔΩ
Στις 13 Σεπτεμβρίου, αφού επιβεβαιώσαμε ότι δεν θα επισκεφτεί την Ορεστιάδα ο κ. Μηταράκης γράψαμε ότι αναβάλλεται λόγω Μόριας η επίσκεψη – Διαβάστε ΕΔΩ.

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, όπου ο δήμαρχος Ορεστιάδας και οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επέκταση του Φυλακίου. Στη συνεδρίαση ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε σε επιστολή που έστειλε στον κ. Μηταράκη.
Από την αναφορά Μαυρίδη μάθαμε, όπως και όλοι όσοι παρακολουθούσαν σε απευθείας σύνδεση τη συνεδρίαση ότι υπήρχε επιστολή Μαυρίδη στον Μηταράκη.
Στις 17 Σεπτεμβρίου παρουσιάσαμε το θέμα της συνεδρίασης γράφοντας για την επιστολή: «Στο μεταξύ ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι με το που έγινε γνωστή η δήλωση του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου για επέκταση του Φυλακίου απέστειλε στις 8 Σεπτεμβρίου επιστολή στον υπουργό, εκφράζοντας την αρνητική του θέση. Παράλληλα αναφέρεται και στη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εξαίρεση της Θράκης από οποιονδήποτε νέο σχεδιασμό.
Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στους βουλευτές Έβρου». – Διαβάστε ΕΔΩ. 

 

Στις 18 Σεπτεμβρίου μία μέρα μετά το δημόσιεύμά μας δηλαδή, γράφτηκε για μας αυτό που αναφέραμε πιο πάνω.

Τα γράψαμε όλα τα προηγούμενα με ημερομηνίες, όχι για να σας πείσουμε για τα γεγονότα. Άλλωστε όσοι μας διαβάζουν γνωρίζουν το τι διαβάζουν.
Αναγκαστήκαμε όμως να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη δημοσίευση, γιατί το νερό όταν μπαίνει στο αυλάκι ή ποτίζει ή καταλήγει σε ποτάμια.

Για το συγκεκριμένο, δε θα κάνουμε κάποια άλλη αναφορά, ούτε σε αποκλειστικά, ούτε σε δημοσιεύματα που έπονται.
Για όλους όσοι όμως μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, προσθέτουμε το παρακάτω.
Το να προσέχουμε και να διασταυρώνουμε αυτό που γράφουμε αποτελεί υποχρέωσή μας. Αποτελεί βασική αρχή για να λειτουργούμε με αξιοπρέπεια, σεβασμό και εκτίμηση απέναντι στο αναγνωστικό μας κοινό.
Έτσι λειτουργούσαμε, έτσι λειτουργούμε κι έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε.