Να συγκληθεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου, ζητάει ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου Αποστόλης Δαβής. Αφορμή αποτελεί η αναφορά του δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου στην έλευση απροστάτευτων προσφυγόπουλων στα Λάβαρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλακίκος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσαν κάτοικοι για την παραμονή της 7ης ταξιαρχίας στον Προβατώνα τόνισε:
«Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι είμαι πολύ προβληματισμένος γιατί ξεκίνησα μία δημοτική αρχή να θέλουν να φέρουν απροστάτευτα παιδιά στα Λάβαρα με απόφαση κυβέρνησης και συνεχίζονται διάφορες τέτοιες αποφάσεις. Αυτές οι αποφάσεις ή με κέντρα συγκέντρωσης ή Hot Spot και δεν ξέρω οτιδήποτε θα πρέπει να σταματήσουν. Θέλουμε να ζούμε σε μια περιοχή η οποία θα έχει ασφάλεια και την ασφάλεια θα μας την παρέχει η 7η ταξιαρχία»

Ο κ. Δαβής με αφορμή τα παραπάνω τόνισε:

Μετά από τις σημερινές δημόσιες δηλώσεις του κ. Καλακίκου περί δημιουργίας Δομής ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών στα Λάβαρα, είναι επιτακτική η σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.
Απόστολος Δαβής
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του thraki Νεα, ο κ. Καλακίκος αναφερόταν στη δημιουργία τάξεων ένταξης που είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο παιδείας σ’ όλη την Ελλάδα και στον Έβρο, χωρίς στον Έβρο να λειτουργήσει καμία.