Σε ανακοίνωσή της η η Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών αναφέρει:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Την περίοδο της πανδημίας επικοινωνήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο και προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε κάποια επείγοντα προβλήματα του κλάδου, στηρίζοντας πρωτοβουλίες Ενώσεων από όλη τη χώρα. Η πολιτική της κυβέρνησης, με τη στήριξη της ΠΟΦΕΕ και του ΟΕΕ που απείχαν επιδεικτικά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου, όξυνε ακόμα περισσότερο τα προβλήματα, δημιουργώντας ασφυκτικά πλαίσια στη δουλειά μας. Τα Δ.Σ. της ΕΦΕΕΑ και της ΠΟΦΕΕ όχι μόνο απέρριψαν προτάσεις Ενώσεων και συναδέλφων για αντίδραση στον ορυμαγδό των υποχρεώσεων που έπεσαν κυριολεκτικά στο κεφάλι μας, αλλά συμβούλευαν την κυβέρνηση να δώσει ορισμένες παρατάσεις, ώστε «να μην κλονιστεί συθέμελα η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κυβερνητικό έργο».
Πρέπει να υπάρξει συλλογική και συνολική αντίδραση στις πολιτικές που μας αντιμετωπίζουν σαν «μηχανές εξυπηρέτησης» των υπουργείων. Καλούμε όλες τις Ενώσεις να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, να δώσουμε τη δική μας απάντηση δυναμώνοντας τους αγώνες μας.

ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική που εξυπηρετεί τη συγκέντρωση και των υπηρεσιών σε μεγάλες εταιρείες, αξιοποίησε και την περίοδο της πανδημίας για να επιβάλλει ανάλογα μέτρα. Οι επαναλαμβανόμενες ΠΝΠ και οι εκατοντάδες εγκύκλιοι, οι ασάφειες και οι δυσλειτουργίες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε πάνω από τα όρια αντοχής μας, αντικειμενικά ωφελούν όσους έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων σε υποδομές και αξιοποιούν μαζικά μισθωτή εργασία.
Δεν είναι μόνο το taxis που σέρνεται και μας κρατάει ατέλειωτες ώρες στα γραφεία. Είναι και οι ατέλειωτες πλατφόρμες του ΕΡΓΑΝΗ, της ΚΕΔΕ, του ΕΦΚΑ που έπεσαν όλες μαζί στο κεφάλι μας. Είναι το περίφημο mydata που έρχεται να ολοκληρώσει τον εγκλεισμό μας μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών. Είναι τα πρόστιμα που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας, για υποχρεώσεις που μας φορτώνουν, για τις οποίες αυτοί οι ίδιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χρονικά όρια που ορίζουν, έχοντας στα χέρια τους έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό.
Είναι τα παιδιά μας που τα λένε κακομαθημένα γιατί αγωνίζονται για ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία τους, με λιγότερος μαθητές ανά τάξη, όταν το υπουργείο 7 μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτε για να βελτιώσει στο ελάχιστο τις υποδομές, δεν προσέλαβε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαρισμού και απολύμανσης.
Δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις ηγεσίες που βλέπουν όλα αυτά τα μέτρα σε θετική κατεύθυνση, όπως επανειλημμένα γράφουν σε ανακοινώσεις τους. Τους «δεδομένους» των υπουργείων που ζητάνε παράταση γιατί δεν δουλεύει το taxis, ενώ αν δούλευε θα ήταν όλα καλώς καμωμένα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουν πρωτοβουλίες όλοι οι συνάδελφοι με συλλογικές αποφάσεις από τις κατά τόπους Ενώσεις. Να διεκδικήσουμε όλα τα αυτονόητα που μας αρνούνται.

Ορθώνουμε εμπόδια! Φέρνουμε στο επίκεντρο της συζήτησης τις δικές μας ανάγκες.

Απαιτούμε:

Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ
Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος
Δραστική μείωση των άδικων έμμεσων φόρων.
Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υποστήριξης των υπουργείων και επαρκή βοήθεια στους λογιστές για όλες τις πλτφόρμες.
Απλοποίηση της διαβίβασης δεδομένων στην ΑΑΔΕ (ηλεκτρονικά βιβλία) και πιλοτική λειτουργία για το 2021.
Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στα νοσοκομεία και επίταξη (όχι σκανδαλώδη επιδότηση) του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
Άμεσα μέτρα προστασίας σε όλα τα σχολεία για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Άμεση αποκατάσταση των συντάξεων και απόδοση 13ης – 14ης σύνταξης. Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου.
Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.
Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σήμερα έχουμε περισσότερη εμπειρία. Η νέα ύφεση και οι συνέπειες της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής απαιτούν εγρήγορση και αγωνιστική διεκδίκηση. Σε κάθε οικονομική κρίση πληρώνουν το μάρμαρο τα λαϊκά στρώματα, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις απολαμβάνουν μέτρα στήριξης και προκλητικά προνόμια.
Γι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε.
Με μαζικά σωματεία και ισχυρό κίνημα μπορούμε να τα καταφέρουμε.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 13 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.