Τα πολύ παλιά χρόνια, τα φαγώσιμα στολίδια ήταν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ωστόσο με τον εκσυγχρονισμό στον τομέα της διακόσμησης και τις έντονες και συνεχείς αλλαγές της μόδας, πέντε από τα πιο δημοφιλή στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου σήμερα είναι τα φωτιζόμενα στολίδια, τα στολίδια με κίνηση, τα μουσικά στολίδια, τα οικολογικά στολίδια και μέσα στην λίστα με τα αγαπημένα στολίδια(ιδιαίτερα των παιδιών) συνεχίζουν και είναι τα φαγώσιμα στολίδια.

  1. Φωτιζόμενα στολίδια – Ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια παλιά παράδοση. Παλαιότερα για τον φωτισμό των χριστουγεννιάτικων δέντρων, χρησιμοποιούσαν όμορφα κεριά, ωστόσο τώρα χρησιμοποιούνται πολλά πράγματα για το φωτισμό αυτών των δέντρων. Σήμερα, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να φωτιστεί με ηλεκτρικά λαμπάκια, που είναι και ο πιο δημοφιλής τρόπος πλέον και διατίθενται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς ανάλογα με το στυλ και το θέμα που θα επιλέξετε  στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Τα φωτάκια διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία και εύρος τιμών, ώστε να επιλέξει κάποιος αυτό που του ταιριάζει ανάλογα με τον προϋπολογισμό που έχει θέσει για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. 
  2. Κινούμενα στολίδια – Αποτελούν ένα είδος διακόσμησης που διατηρείται εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, αυτά τα στολίδια έχουν αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες διακόσμησης.  Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν στολίδια όπως τα χριστουγεννιάτικα καρουσέλ ή το χριστουγεννιάτικο κινούμενο τραίνο, τα οποία χαρίζουν μια μοναδική ατμόσφαιρα Χριστουγέννων και αποτελούν μια εξαιρετική και διαχρονική επιλογή για να ζωντανέψουν το παραμύθι στα μάτια μικρών και μεγάλων. 
  3. Μουσικά στολίδια – Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο άκουσμα όλων αυτών των υπέροχων μελωδιών που γεμίζουν το σπίτι Χριστούγεννα;
    Αφού έχετε διακοσμήσει και φωτίσει το δέντρο, αφού έχετε προσθέσει  γύρω του μοναδικές κινούμενες φιγούρες ήρθε η ώρα να προσθέσετε και μερικά μουσικά στολίδια. Τα μουσικά στολίδια δίνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και σας κάνουν πιο χαρούμενους. Εκτός αυτού, με την έλευση της προηγμένης τεχνολογίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μουσικά gadgets για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. 
  4. Οικολογικά στολίδια – Τα οικολογικά στολίδια κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Πρόκειται για στολίδια τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και με την επιλογή τους μπορούμε να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στα παιδιά μας για την σημαντικότητα της προστασίας του περιβάλλοντος.

5. Μικρά ελκυστικά χριστουγεννιάτικα στολίδια – Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία διάφορων στολιδιών, τα οποία προσφέρουν υπέροχη εμφάνιση στα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μικρά μαλακά παιχνίδια για να διακοσμήσουν τα δέντρα τους, κορδέλες, λουλούδια, plexiglass, μεταλλικά αστέρια, διακοσμητικά στεφάνια, χρησιμοποιούνται επίσης. Αυτά τα στολίδια όχι μόνο ενισχύουν το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά και προσθέτουν περισσότερη ζωντάνια στη συνολική διακόσμηση του χώρου.