Με αυστηρά και έντονα μέτρα ασφαλείας, ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Μηταράκης, θα επισκεφτεί για δύο μέρες τον Έβρο.
Αν και το πρόγραμμά του κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, ο Μηταράκης θα φτάσει τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Ορεστιάδα, όπου προετοιμάζετε θρακιώτικη υποδοχή του και το Φυλάκιο.
Μετά τις συναντήσεις που θα έχει ακόμη και με τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου, θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη όπου θα διανυκτερεύσει.
Τα ερωτήματα από τον τρόπο που γνωστοποιήθηκε η επίσκεψή του, με τηλεφωνήματα σε φορείς απ’ όπου και το πληροφορήθηκαν πολίτες και ΜΜΕ, μέχρι και ο τόπος που επιλέγει για να κοιμηθεί δεν μπορούν παρά να μην σχολιαστούν.
Η Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, διαθέτουν πολλά ξενοδοχεία για να μείνει ο Μηταράκης και οι συνεργάτες του.
Γιατί επιλέγει να μείνει στην Αλεξανδρούπολη;
Έστω και για συμβολικούς λόγους, θα έπρεπε να μείνει στην περιοχή που οι κάτοικοί της αντιδρούν κι όχι 110 χιλιόμετρα μακριά.

Στο μεταξύ, τα αστυνομικά μέτρα για τη συνοδεία και περιφρούρηση των σημείων όπου θα βρεθεί ο Μηταράκης θα είναι εξαιρετικά αυξημένα, όπως αποκάλυψε από χθες το thraki Νεα.